Nissan, Mercedes και Ford ενώνουν τις δυνάμεις τους στις κυψέλες καυσίμου

Nissan, Mercedes και Ford ενώνουν τις δυνάμεις τους στις κυψέλες καυσίμου

Οι Ford, Nissan και Mercedes-Benz ανακοίνωσαν την εγκαθίδρυση μελλοντικής συνεργασίας τους που στοχεύει να επιταχύνει το εμπορικό λανσάρισμα της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου.


Οι τρεις κατασκευαστές σχεδιάζουν την εξέλιξη ενός κοινού συστήματος κυψελών καυσίμου προς εμπορική χρήση μέχρι το 2017, αλλά με έντονη διαφοροποίηση και ξεχωριστά σήματα. Οι τρεις εταιρείες λένε ότι θα προσδιορίσουν κοινές προδιαγραφές, προδιαγραφές εξαρτημάτων και θα εξελίξουν τις απαραίτητες λύσεις στην υποδομή, προκειμένου να επιτρέψουν στα αυτοκίνητα με κυψέλες καυσίμου να γίνουν ευρείας κατανάλωσης.      
Με ενέργεια από ηλεκτρικό ρεύμα από υδρογόνο και οξυγόνο, τα αυτοκίνητα με κυψέλες καυσίμου αφήνουν κατάλοιπο μόνο νερό.  Η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για να κινεί τους ηλεκτροκινητήρες, παράγεται από την κυψέλη καυσίμου εντός του αυτοκινήτου, μέσω της ηλεκτροχημικής αντίδρασης μεταξύ του υδρογόνου, που είναι αποθηκευμένο σε μια δεξαμενή υψηλής πίεσης, και του οξυγόνου από τον αέρα.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα αυτοκίνητα με κυψέλες καυσίμου θα παίξουν κεντρικό ρόλο στην μετακίνηση χωρίς ρύπους στο μέλλον», είπε ο Τόμας Βέμπερ, επικεφαλής του τμήματος R&D της Daimler, σε ανακοίνωσή του σήμερα.     
Η επιβεβαίωση της συνεργασίας μεταξύ Ford, Nissan και Daimler για την τεχνολογία αυτοκινήτων με κυψέλες καυσίμου ήρθε σε λιγότερο από μια εβδομάδα ύστερα από την ανακοίνωση της BMW και της Toyota για ανάλογη συνεργασία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube