Nissan κατά Ghosn: Δείτε πόσα χρήματα ζητά η εταιρεία από τον πρώην επικεφαλής της

Nissan κατά Ghosn: Δείτε πόσα χρήματα ζητά η εταιρεία από τον πρώην επικεφαλής της

Η Nissan κατέθεσε αγωγή και διεκδικεί ογκώδη αποζημίωση.

Η Nissan μήνυσε τον Carlos Ghosn διεκδικώντας $ 90 εκατ. ως αποζημίωση και την οικονομική ζημιά που υπέστη εξαιτίας των οικονομικών του ατασθαλιών

Η εταιρεία δήλωσε ότι επιδιώκει να ανακτήσει τα κόστη από τις "διεφθαρμένες" ενέργειες του Ghosn, συμπεριλαμβανομένης της προσωπικής χρήσης ιδιωτικών αεροπλάνων, χρησιμοποιώντας ακίνητα της εταιρείας και πληρώνοντας δαπάνες και αμοιβές από εταιρικούς λογαριασμούς της Nissan.

Η αγωγή που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Yokohama, έρχεται την παραμονή της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Nissan. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος Makoto Uchida προσπαθεί να αναβαθμίσει την εικόνα της εταιρείας μετά το σκάνδαλο Ghosn, την ώρα που η Nissan όπως και άλλες εταιρείες πλήττεται από την επιδημία του κορωνοϊού καθώς αναγκάστηκε να κλείσει ένα εργοστάσιό της λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

Εκπρόσωπος του Ghosn δήλωσε σχετικά: «Οι ελιγμοί της Nissan συνεχίζονται. Η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται την παραμονή των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας από το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά το 2009 θα ανακοινώσει τα χειρότερά της αποτελέσματα».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube