Nissan Design America:  Σαράντα χρόνια δημιουργίας

Nissan Design America:  Σαράντα χρόνια δημιουργίας

Το κοινό «μυστικό» δέκα αγαπημένων μοντέλων της Nissan, βρίσκεται στην Καλιφόρνια.

Το Nissan pickup και το Pathfinder του 1986, το Xterra του 1999, το 350Z, το 370Z και το  GT-R,  έχουν όλα ένα κοινό “μυστικό”: το πρώτο υπερπόντιο κέντρο σχεδιασμού της Nissan, που ιδρύθηκε το 1979 στο Σαν Ντιέγκο.

Με την  ονομασία Nissan Design America (NDA), το σχεδιαστικό κέντρο με έδρα την Καλιφόρνια,  ηγήθηκε  επίσης στο σχεδιασμό του ΤΙΤΑΝ 2020, αλλά και του ολοκαίνουργιου Sentra 2020. Το NDA συμβάλει δημιουργικά  στον τομέα του σχεδιασμού της Nissan, σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων δεκαετιών, το NDA συνέβαλε στο σχεδιασμό περίπου 20 πρωτότυπων μοντέλων και 30 μοντέλων παραγωγής. Για τον εορτασμό της επετείου, η Nissan τονίζει μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα οχήματα παραγωγής του NDA:
-Pulsar NX (1986)
-Pickup (1986)
-Pathfinder (1986)
-Xterra (1999)
-Altima (2002)
-350Z (2003)
-370Z (2009)
-GT-R (2009-το NDA συνέβαλε στην αρχική φάση σχεδιασμού)
-Murano (2014)
-Altima (2019)

«Καθώς  γιορτάζουμε τα 40 χρόνια του Nissan Design America, διακρίνω μια συνέχεια από διαφορετικά ταλέντα και μια εξαιρετική ηγεσία που θα διαμορφώσουν το συναρπαστικό σχεδιασμό και τις πρωτοποριακές, πρωτότυπες εμπειρίες για τους τελικούς  χρήστες των Nissan και των Infiniti, των χρόνων που θα ακολουθήσουν», δήλωσε ο Alfonso Albaisa, Αντιπρόεδρος Παγκόσμιου Σχεδιασμού της Nissan Motor Co. Ltd.

To NDA είναι κομμάτι της Nissan Global Design, με έδρα στο Atsugi της Ιαπωνίας. Αντιπροσωπεύοντας το παγκόσμιο πελατοκεντρικό DNA της Nissan, το NDA ήταν το πρώτο σχεδιαστικό στούντιο στο εξωτερικό,  με  εντολή να “αντικατοπτρίζει” στον σχεδιασμό του την αμερικανική αγορά. Μετά το NDA, δημιουργήθηκαν  τα σχεδιαστικά στούντιο στο Λονδίνο, την Κίνα, τη Νότια Ασία, τη Βραζιλία και την Ινδία.

Τον περασμένο Ιούνιο, η Nissan διόρισε τον David Woodhouse ως αντιπρόεδρο του NDA, προκειμένου να ηγηθεί όλων των δραστηριοτήτων σχεδιασμού των Nissan και INFINITI στη  Βόρεια Αμερική, διαθέτοντας πάνω από 25 χρόνια σχεδιαστικής εμπειρίας, σε κορυφαίες μάρκες.

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube