Nissan Ambition 2030: Όραμα βιώσιμης κινητικότητας [videos]

Nissan Ambition 2030: Όραμα βιώσιμης κινητικότητας [videos]

Με τον εξηλεκτρισμό στο επίκεντρο μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής, το Nissan Ambition 2030 δίνει την εικόνα για τα μελλοντικά EV και τις τεχνολογίες της εταιρείας για την κινητικότητα των καταναλωτών και την κοινωνία.

Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε σήμερα το Nissan Ambition 2030, το νέο μακροπρόθεσμο όραμά της για την ενίσχυση της κινητικότητας και όχι μόνο. 

Ανταποκρινόμενη σε κρίσιμες περιβαλλοντικές, κοινωνικές ανάγκες και καταναλωτικές ανάγκες, η Nissan δηλώνει ότι στοχεύει να γίνει μια πραγματικά βιώσιμη εταιρεία, οδηγώντας προς έναν κόσμο καθαρότερο, ασφαλέστερο και χωρίς αποκλεισμούς. 

Με το Nissan Ambition 2030, η ιαπωνική εταιρεία θέλει να προσφέρει στρατηγική αξία ενδυναμώνοντας μετακινήσεις που προσφέρουν σταθερές, συναρπαστικές και πιο ολοκληρωμένες εμπειρίες στους πελάτες της. Παράλληλα και μέσω συνεργασιών, θέλει να ενισχύσει την κοινωνία προκειμένου, όπως λέει, να οικοδομήσει ένα έξυπνο οικοσύστημα με ολοκληρωμένη κινητικότητα.

Μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, η Nissan θα προσφέρει «συναρπαστικά, ηλεκτροκίνητα οχήματα και τεχνολογικές καινοτομίες ενώ θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της παγκοσμίως».

Το Nissan Ambition 2030 υποστηρίζει τον στόχο της εταιρείας να μηδενίσει το ανθρακικό αποτύπωμα σε όλο τον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050.

Ο Makoto Uchida, διευθύνων σύμβουλος της Nissan, κατά τη επίσημη παρουσίαση του Nissan Ambition 2030 δήλωσε: «Ο ρόλος των εταιρειών στην αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Με το Nissan Ambition 2030, θα οδηγήσουμε τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, θα προωθήσουμε τεχνολογίες για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και θα επιδιώξουμε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Θέλουμε να μεταμορφώσουμε τη Nissan για να γίνει μια βιώσιμη εταιρεία που να χρειάζονται πραγματικά οι πελάτες και η κοινωνία».

Η Nissan έδωσε και την ποσοτική διάσταση, ή τέλος πάντων μέρος αυτής, στη δημοσιότητα, σημειώνοντας ότι, ως πρωτοπόρος στα EV έχει κάνει δημοφιλές και προσιτό αυτό το είδους και έχει επενδύσει στην κατασκευή υποδομών φόρτισης και διαχείρισης ενέργειας. Θέτοντας την ηλεκτροκίνηση στον πυρήνα της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της εταιρείας, μέσω του Nissan Ambition 2030, η εταιρεία στοχεύει να επιταχύνει τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της και τον ρυθμό της τεχνολογικής καινοτομίας με επενδύσεις δύο τρισεκατομμυρίων γιεν (€15,66 δισ.) τα επόμενα πέντε χρόνια.

Με βάση τις απαιτήσεις των πελατών για μια μεγάλη γκάμα συναρπαστικών, όπως ισχυρίζεται οχημάτων, η Nissan θα παρουσιάσει 23 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Σε αυτά θα περιλαμβάνονται 15 νέα EV έως το 2030, με στόχο ένα μείγμα εξηλεκτρισμού άνω του 50% στην παγκόσμια γκάμα της στις μάρκες Nissan και Infiniti.

Με τo λανσάρισμα 20 νέων μοντέλων EV και e-POWER μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, η Nissan σκοπεύει να αυξήσει το μείγμα πωλήσεων σε εξηλεκτρισμένα μοντέλα σε μεγάλες αγορές έως το 2026 με τα παρακάτω ποσοστά: Ευρώπη 75%, Ιαπωνία 55%, Κίνα 40%, ενώ για τις ΗΠΑ έχει στόχο 40% μέχρι το 2030.

«Είμαστε περήφανοι για το μακρόχρονη πορεία μας και για τον ρόλο μας στην υλοποίηση της επανάστασης των EV. Με τη νέα φιλοδοξία μας, συνεχίζουμε να πρωταγωνιστούμε στην επιτάχυνση της φυσικής στροφής προς τα EV, δημιουργώντας έλξη στους καταναλωτές μέσω μιας ελκυστικής πρότασης [που συντίθεται] από συναρπαστική οδήγηση και την υιοθέτηση και τη δημιουργία ενός καθαρότερου κόσμου», δήλωσε ο COO της Nissan, Ashwani Gupta.

Nissan Ambition 2030
Τα τρία πρωτότυπα, Nissan Max-Out, Surf-Out και Hang-Out, προσώρας είναι εικονικά και οι πληροφορίες γι' αυτά ελάχιστες. Η Nissan παραπέμπει σε τεχνολογία μπαταριών στερεάς κατάστασης, ακόμα στο στάδιο της εξέλιξης.


Παρουσιάζοντας το επόμενο στάδιο του εξηλεκτρισμένου μέλλοντός της, Nissan Ambition 2030, η εταιρεία αποκάλυψε σήμερα επίσης τρία νέα πρωτότυπα που φιλοδοξούν να προσφέρουν βελτιωμένη εμπειρίες στους χρήστες μέσω νέων συσκευών προηγμένης τεχνολογίας. Πρωτότυπα που δίνουν την εικόνα των δυνατοτήτων που θα προσφέρει η Nissan με την ευρεία γκάμα της σε προηγμένα μοντέλα και πράσινα συστήματα.





Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube