Nissan: 80 χρόνια δημιουργίας, εξέλιξης, τεχνολογίας και επιδόσεων [video]

Nissan: 80 χρόνια δημιουργίας, εξέλιξης, τεχνολογίας και επιδόσεων [video]

Από την Datsun του 1933 στο Nissan Leaf και στο εκρηκτικό GTR

H επόμενη μέρα των Χριστουγέννων του 1933 ήταν μια ιστορική μέρα για τη Nissan. Ηταν τότε που δειλά ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα με το όνομα Datsun, βήματα που ήταν γραφτό να την φέρουν μετά 80 χρόνια στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στην αρχή έφτιαχνε αυτοκίνητα για την εγχώρια αγορά, ενώ σύντομα έδειξε πως ήταν διατεθειμένη να ποντάρει στην κορυφαία τεχνολογία, αφού μόλις το 1947 κατασκεύασε το Tama, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η μετονομασία της σε Nissan Motors άνοιξε νέους ορίζοντες, ενώ στο πέρασμα των χρόνων η συμμετοχή σε αγώνες έφερε νίκες, διακρίσεις και περγαμηνές με πρώτη τη νίκη της το 1958 στον αυστραλιανό αγώνα Mobilgas Trial και την κατάκτηση του Γκραν Πρι Ιαπωνίας το 1966.
Ακολούθησαν ένδοξες εποχές τόσο στις πίστες όσο και στις ειδικές διαδρομές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Το 1988 ένωσε τις δυνάμεις της με την Renault, βάζοντας ακόμη πιο ψηλά τον πήχη, κάτι που φάνηκε με την παραγωγή του εκρηκτικού GTR αλλά και του ηλεκτρικού Nissan Leaf με μηδενικές εκπομπές ρύπων.
Σήμερα η Nissan συνεχίζει την πορεία της προς την κορυφή με το νέο Note, αλλά και πολλά ακόμη μοντέλα που θα δούμε μέσα στο 2014.

Δείτε ένα βίντεο με την 80χρονη ιστορία της μάρκας όπως αυτή καταγράφεται μέσα σε 3 μόλις λεπτά.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube