Nissan: 2.000.000 Qashqai

Nissan: 2.000.000 Qashqai

Ο δημιουργός των crossover κατάφερε 2 εκ. πωλήσεις σε λιγότερο από 8 χρόνια ζωής.

Το πολυτάλαντο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό Nissan Qashqai κατάφερε να φτάσει τα 2 εκ. κομμάτια σε λιγότερο από οχτώ χρόνια ζωής, ορόσημο που δεν έχει πιάσει κανένα άλλο μοντέλο που κατασκευάζεται στην Βρετανία.

Σχεδιασμένο, εξελιγμένο και κατασκευασμένο από την Nissan UK για τους ευρωπαίους καταναλωτές, η δεύτερη γενιά Qashqai συνεχίζει την πετυχημένη εμπορική της καριέρα που ξεκίνησε τον Ιανουάριο.

Ο Πρόεδρος της Nissan Europe, Paul Willcox, ανέφερε: «Το Qashqai βοηθά την Nissan να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη. Δύο εκ. πελάτες δεν μπορούν να κάνουν λάθος. Αυτό αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της εμπιστοσύνης τους προς τη φίρμα. Ευχαριστώ όλους τους πελάτες μας και τους συναδέλφους στο εργοστάσιο του Sunderland για αυτό το ορόσημο».

Και συνέχισε λέγοντας: « Το Qashqai είναι ένα από τα 12 μοντέλα που λανσάραμε στην Ευρώπη τους τελευταίους 12 μήνες, δημιουργώντας μια πρωτόγνωρα ανταγωνιστική γκάμα μοντέλων στην ιστορία της Nissan».

H Nissan έχει επενδύσει πάνω από 680 εκ. ευρώ για την σχεδίαση, την εξέλιξη και την κατασκευή του Qashqai, υποστηρίζοντας πάνω από 11.000 θέσεις εργασίας της Αγγλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Από τα 2 εκ. Qashqai που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο του Sunderland από τον Δεκέμβριο του 2006 που λανσαρίστηκε η πρώτη γενιά, το 85% (1.706.633) έχουν εξαχθεί σε 132 χώρες, από Κονγκό μέχρι το Κατάρ.

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube