Νέος λογότυπος και νέα εποχή για τη Lancia [video]

Νέος λογότυπος και νέα εποχή για τη Lancia [video]

H Lancia μέσω του Pu+Ra Zero, ενός τρισδιάστατου έργου τέχνης, παρουσίασε τον νέο της λογότυπο και εγκαινίασε τη νέα της ηλεκτρική εποχή.

«Η νέα εποχή της Lancia ξεκινά σήμερα, με το νέο λογότυπο και ένα ξεκάθαρο σχεδιαστικό όραμα». Με αυτά τα λόγια ο CEO της Lancia, Luca Napolitano, εγκαινίασε τη νέα εποχή της Ιταλικής μάρκας παρουσιάζοντας παράλληλα το Pu+Ra Zero, ένα τρισδιάστατο μοντέλο που αποτελεί προπομπό της σχεδιαστικής γλώσσας που θα υιοθετήσουν τα μελλοντικά της μοντέλα, τα οποία θα λανσαριστούν από το 2024 μέχρι το 2028. 

Η Lancia παρουσίασε τον όγδοο λογότυπο της μέσα σε 116 χρόνια ιστορίας, σηματοδοτώντας την είσοδο της μάρκας στην ηλεκτρική εποχή. Ο νέος λογότυπος θα κοσμεί το νέο Ypsilon που θα παρουσιαστεί το 2024 και στη συνέχεια τη νέα Delta.

Lancia

Είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο, έχει νέα γραμματοσειρά και είναι εμπνευσμένος από εκείνον του 1957 που έκανε ντεμπούτο με τη Lancia Flaminia. Συνδυάζει κλασσική αισθητική, απλές γραμμές και πολυτελή χαρακτήρα. Επιπλέον, η σχεδίαση του μένει πιστή σε ιστορία της μάρκας διατηρώντας τη σημαία και το δόρυ που αποτελούν σύμβολα της αριστοκρατικής καταγωγής της Lancia.

Για τη δημιουργία του, η σχεδιαστική ομάδα της Lancia μελέτησε και τις επτά παλαιότερες εκδόσεις, ξεκινώντας από το μινιμαλιστικό του 1907, όπου το όνομα “Lancia” αναγράφεται με χρυσά γράμματα. Στη συνέχεια, το 1911, ο Carlo Biscaretti di Ruffia δημιούργησε τον δεύτερο λογότυπο, στοιχεία του οποίου δίνουν το παρόν μέχρι και σήμερα, όπως το τετράκτινο τιμόνι, η τετράγωνη σημαία και το δόρυ.

Lancia

Έπειτα, το 1929 με την τριγωνική ασπίδα που πλαισιώνει τον κύκλο του τιμονιού, ακολουθήθηκε μια πιο αφαιρετική προσέγγιση, ενώ το 1957 και στη συνέχεια το 1974 διαμορφώθηκε η σύγχρονη μορφή του σήματος, η εξέλιξη της οποίας έφτασε στον μέχρι πρότινος λογότυπο της μάρκας που παρουσιάστηκε το 2007.

Όσο για το έργο τέχνης Pu+Ra Design που εκφράζει το σχεδιαστικό όραμα της μάρκας, το όνομα του προέρχεται από τη σύνθεση των λέξεων Pure και Radical και είναι εμπνευσμένο από τη πλούσια ιστορία της Lancia αλλά και την ιταλική τέχνη. Το πρώτο μοντέλο που θα υιοθετήσει τη σχεδιαστική του γλώσσα θα είναι η νέα Ypsilon με τη νέα Delta να ακολουθεί.

Lancia

Το εμπρός του μέρος εφαρμόζει μια νέα εκδοχή της χαρακτηριστικής μάσκας Calice και πάνω από αυτή βρίσκεται η νέα γραμματοσειρά της Lancia. Οι καμπύλες του θυμίζουν Aurelia B20 και Flaminia, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα επηρεασμένα από τη Stratos.

Η Lancia σκοπεύει να παρουσιάζει κάθε δύο χρόνια ένα νέο μοντέλο από το 2024 μέχρι το 2028. Μέχρι το 2028, η Lancia θα διαθέτει μια αμιγώς ηλεκτρική γκάμα και στόχος της είναι να αποτελεί μια ελκυστική, αξιοσέβαστη και αξιόπιστη μάρκα στην ευρωπαϊκή αγορά των premium αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube