Νέο Vredestein Ultrac Vorti: Λάστιχο VIP [video]

Νέο Vredestein Ultrac Vorti: Λάστιχο VIP [video]

Premium Styling είναι το νέο μότο στη Vredestein. Ή αλλιώς ιδανικά λάστιχα για ονειρικά αυτοκίνητα…

Ο στόχος των Ολλανδών είναι πραγματικά πολύ ψηλά, αλλά κάνουν το καλύτερο δυνατό για να τον επιτύχουν. Η Vredestein δεν έχει στόχο να πάρει πωλήσεις από τη μικρομεσαία αγορά, αλλά από την πολύ πιο απαιτητική και ιδιαίτερη αγορά των πολυτελών αυτοκινήτων.

Το Ultrac Vorti R είναι το νέο λάστιχο πολύ υψηλών επιδόσεων της ολλανδικής εταιρίας. Είναι εξελιγμένο σε στενή συνεργασία με τον σχεδιαστικό οίκο Giugiaro, που εδώ και 16 χρόνια φροντίζει για την ξεχωριστή εμφάνιση των ελαστικών της Vredestein. Πρόκειται για τη βελτιωμένη έκδοση του Ultrac Vorti, έτσι ώστε να προσφέρει ακόμα περισσότερη πρόσφυση και πιο σπορ οδική συμπεριφορά, ειδικά για μοντέλα με μεγάλες διαστάσεις τροχών και υψηλό δείκτη ταχύτητας, όπως η Porsche 911, το Audi R8 ή η Lamborghini Gallardo.  

Πρώτα τεχνολογία, ύστερα ντιζάιν
Όταν αναφερόμαστε σε αυτοκίνητα τόσο υψηλών επιδόσεων, το πρόβλημα για τα λάστιχα είναι η διαχείριση της εκλυόμενης θερμότητας. Το Ultrac Vorti R στην ειδικά εξελιγμένη γόμα του περιέχει μια σειρά από ρητίνες που ενεργοποιούνται σε διαφορετικό φάσμα θερμοκρασιών. Έτσι, καταφέρνει να συνδυάσει πολύ καλό κράτημα από την πρώτη στιγμή, αλλά και αντοχή στη σκληρή χρήση.

Με δεδομένο ότι τα περισσότερα μοντέλα στα οποία απευθύνεται έχουν διαφορετική διάσταση πέλματος στους εμπρός και τους πίσω τροχούς, το Ultrac Vorti R προχωρά ένα βήμα παραπέρα, με λάστιχα ειδικά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για τους πίσω τροχούς. Η κύρια διαφορά είναι στο μεσαίο συμπαγές «τακούνι» που αυξάνει το ποσοστό του ελαστικού που βρίσκεται σε επαφή με το δρόμο. Επίσης για τον ίδιο λόγο συνίσταται η χρήση ελαφρώς χαμηλότερη πίεσης, ούτως ώστε να περνά στο δρόμο, το κατά δυνατόν περισσότερη δύναμη. Η μικρή αυλάκωση στο κέντρο βοηθά στην απαγωγή της θερμότητας, έτσι ώστε το λάστιχο να είναι σταθερό και ασφαλές ακόμα και με πολύ υψηλές ταχύτητες.

Φυσικά το πιο ανθεκτικό τμήμα του Vorti R είναι στους πλαϊνούς «ώμους», εκεί που θα πέσει το μεγαλύτερο φορτίο όσο ανεβαίνουν οι πλευρικές επιταχύνσεις. Ταυτόχρονα, η γεωμετρία των αυλακιών είναι τέτοια έτσι ώστε να ευνοείται η μικρή παραμόρφωση του πέλματος και να επιτυγχάνεται μεγαλύτερη πρόσφυση, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα ήταν πιο εύκολη η αποκόλλησή του.

Συνολικά, ξεκινά με τις σωστές βάσεις, με προσοχή στην ουσία και στη λεπτομέρεια, αλλά προχωρά και ένα βήμα παραπέρα. Δίνει στον ιδιοκτήτη ενός ιδιαίτερου μοντέλου τη δυνατότητα να ξεχωρίσει, να επενδύσει σε ένα μοναδικό και διακριτικό styling. Περισσότερες λεπτομέρειες στην πρώτη μας εμπειρία οδήγησης, επί ελληνικού εδάφους.

Διαθέσιμες διαστάσεις

Εμπρός και πίσω
235/35 ZR19
245/35 ZR20
265/35 ZR20
245/30 ZR21
265/30 ZR21

Μόνο πίσω
255/30 ZR19
295/30 ZR19
305/30 ZR19
305/30 ZR20
305/25 ZR21

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube