Νέο Renault Grand Kangoo με χώρους για επτά και 500 lt πορτμπαγκάζ

Νέο Renault Grand Kangoo με χώρους για επτά και 500 lt πορτμπαγκάζ

Η νέα -μακρύτερη- έκδοση του Renault Kangoo μπορεί να φιλοξενήσει στην καμπίνα της έως επτά επιβάτες και να τους παρέχει παράλληλα 500 lt ελεύθερα στο πορτμπαγκάζ.

Η τρίτη γενιά του Renault Kangoo μόλις απέκτησε μια μεγαλύτερη 7θέσια έκδοση για όσους δεν θέλουν να κάνουν συμβιβασμούς στους χώρους και την πρακτικότητα. To μακρύτερο Grand Kangoo παρουσιάστηκε επίσημα στην IAA Mobility 2023 του Μονάχου και θα λανσαριστεί στην αγορά με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, αλλά και με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Renault

Η γαλλική εταιρία δεν ανακοίνωσε τις επίσημες διαστάσεις του Grand Kangoo. Παρόλα αυτά, κρίνοντας από την αντίστοιχη επαγγελματική έκδοσή του, το minivan πρέπει να πλησιάζει σε μήκος τα 4,91 m και τα 3,1 m σε μεταξόνιο. Αυτό το κάνει αρκετά μεγαλύτερο από το στάνταρντ Kangoo, με περίπου 38 εκ, να έχουν προστεθεί μεταξύ του μπροστινού και πίσω άξονα.  

Επωφελούμενο από το μεγαλύτερο αμάξωμα με το τετραγωνισμένο σχήμα, το Grand Kangoo μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του έως και επτά ενήλικες, προσφέροντας 500 lt αποθηκευτικό χώρο. Οι πέντε θέσεις είναι αναδιπλούμενες, ανακλινόμενες ή μπορούν να διπλωθούν και να αφαιρεθούν. Πράγμα που σημαίνει ότι ο χώρος του πορτμπαγκάζ μπορεί να φτάσει έως και τα 3.750 lt.

Εάν αναδιπλωθεί το κάθισμα του συνοδηγού, το μεγάλο Kangoo μπορεί να μεταφέρει να τοποθετήσετε αντικείμενα μήκους έως και 3,11 m. Επιπλέον, υπάρχουν 58 lt αποθηκευτικού χώρου στην καμπίνα, συμπεριλαμβανομένου ενός συρόμενου συρταριού και θήκες κάτω από το δάπεδο στη δεύτερη σειρά καθισμάτων.

Renault

Η Renault υποστηρίζει ότι προσφέρει τον κορυφαίο στην κατηγορία χώρο για τα γόνατα στην τρίτη σειρά -που είναι 164 mm- και την ευκολότερη πρόσβαση. Αυτό αποδίδεται στις μακρύτερες συρόμενες πόρτες, συγκριτικά με το συμβατικό Kangoo. Αξίζει να σημειώσουμε για τις πολύτεκνες οικογένειες ότι το Grand Kangoo διαθέτει πέντε καθίσματα με Isofix.

Renault

Η Renault θα προσφέρει το Kangoo σε τρία επίπεδα εξοπλισμού: την εισαγωγική έκδοση Authentic, την Equilibre και την Techno που θα απευθύνεται σε οικογένειες. Όπως και με την εξωτερική σχεδίαση, το ταμπλό είναι παρμένο από το στάνταρντ Kangoo. Οι διαθέσιμες εσωτερικές πινελιές με βουρτσισμένο μαύρο ξύλο, προσπαθούν να κρύψουν την επαγγελματική του προέλευση όπως άλλωστε και ο προαιρετικός εξοπλισμός που περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 10'' και ανεξάρτητη οθόνη για το infotainment.

Όσον αφορά τα κινητήρια συνολά του, το Gran Kangoo έρχεται με κινητήρες βενζίνης, ντίζελ και ως ηλεκτρικό. Ξεκινώντας με τον Euro 6E βενζινοκινητήρα 1,3 lt που αποδίδει 128 ίππους και συνδυάζεται είτε με 6ταχυτο χειροκίνητο είτε με 7ταχυτο EDC αυτόματο σασμάν. O 1,5 lt ντίζελ αποδίδει με τη σειρά του 95 ίππους και θα είναι διαθέσιμος αποκλειστικά με 6άρι χειροκίνητο σασμάν.

Renault

Το αποκορύφωμα της γκάμας είναι το μηδενικών ρύπων Gran Kangoo E-TECH που είναι πλήρως ηλεκτρικό και έρχεται με έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 120 PS και 245 Nm ροπής. Με το πρόγραμμα οδήγησης Eco, η ισχύς του περιορίζεται στα 75 PS και αυξάνει την αυτονομία που προσφέρει η μπαταρία των 45 kWh στα 265 km.

Συνδεδεμένο σε έναν ταχυφορτιστή 80kW, το Grand Kangoo μπορεί να αποκτήσει εμβέλεια 80 km με μόλις 10 λεπτά φόρτισης. Σημειώνουμε ακόμα ότι η Renault προσφέρει 8 χρόνια ή 160.000 km εγγύηση για την μπαταρία, η οποία αντικαθίσταται δωρεάν εάν η απόδοσή της πέσει κάτω από 70%.

Renault

Το νέο Kangoo θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Maubeuge στην Ανατολική Γαλλία, στην ίδια γραμμή παραγωγής με το στάνταρντ Kangoo και τα μηχανικά πανομοιότυπα van της Nissan και της Mercedes-Benz.

Το βιβλίο παραγγελιών του νέου Kangoo θα ανοίξει στο τέλος του 2023 με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται στις αρχές του 2024.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube