Νέο ρεκόρ στο Nürburgring από την Porsche 718 Cayman S [video]

Νέο ρεκόρ στο Nürburgring από την Porsche 718 Cayman S [video]

Με χρόνο γύρου 7’ 46” 70, η νέα Cayman S είναι –ουσιαστικά– το ταχύτερο 4κύλινδρο παραγωγής στην «Πράσινη Κόλαση».

Από τότε που παρουσιάστηκε η νέα, 4κύλινδρη 718 Cayman S, όλοι οι βενζινοαίματοι περιμέναμε να δούμε τι χρόνο θα μπορούσε να κάνει στο θρυλικό Nordschleife.

Εδώ είμαστε λοιπόν: Τo 4κύλινδρο κεντρομήχανο κουπέ γύρισε το ’Ring σε 7’ 46” 70. Αξιόπιστη μέτρηση; Ναι, αφού έγινε από το γερμανικό περιοδικό Sport Auto που έχει ειδικευτεί στη χρονομέτρηση αυτοκινήτων στην Πράσινη Κόλαση, σε πραγματικές συνθήκες – δηλαδή χωρίς την ειδική προετοιμασία που κάνουν τα περισσότερα εργοστάσια στα αυτοκίνητά τους όταν κυνηγούν ρεκόρ.

Μπορούμε λοιπόν να συγκρίνουμε άνετα το χρόνο της 718 Cayman S με το 7’ 42” που είχε πετύχει η Cayman GT4, αφού και τα δύο αυτοκίνητα χρονομετρήθηκαν με τον ίδιο οδηγό, τον Christian Gebhardt, στο τιμόνι.

Θυμίζουμε ότι η (6κύλινδρη, ατμοσφαιρική) GT4 έχει μεν χειροκίνητο κιβώτιο –και όχι PDK διπλού συμπλέκτη όπως η 718– αλλά έχει και πολύ πιο «πισταδόρικη» ανάρτηση με εξαρτήματα από την 911 GT3.

Και μιας και αρχίσαμε με τις συγκρίσεις, να πούμε ότι η προκάτοχος της 718 Cayman S, η 981 Cayman S με τον 6κύλινδρο ατμοσφαιρικό boxer 3.4 των 325 PS, είχε γυρίσει το ’Ring σε 7’ 55” – και μάλιστα με τον Walter Rohrl στα πηδάλια.

Να θυμίσουμε πάντως ότι ο 4κύλινδρος boxer τούρμπο της 718 Cayman S έχει κυβισμό 2,5 λίτρων και αποδίδει 350 PS και σημαντικά μεγαλύτερη ροπή από τον 6κύλινδρο της 981, ενώ το αυτοκίνητο έχει και σαφώς πιο φαρδιά λάστιχα.

Για να σχηματίσετε μια ακόμη πιο ολοκληρωμένη ιδέα, θα πούμε πως ο χρόνος της 718 Cayman S σχεδόν ισοφαρίζει εκείνον της παλιότερης Lamborghini Gallardo Superleggera, με τον V10 των 530 ίππων.

Το πιο σημαντικό πάντως είναι ότι η 718 Cayman S είναι ουσιαστικά το πιο γρήγορο 4κύλινδρο παραγωγής στο ’Ring, αφού ταχύτερο από αυτήν είναι μόνο το KTM X-Bow, που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μοντέλο κανονικής παραγωγής.

Βλέποντας το video θα καταλάβετε και πόσο εύκολη είναι η νέα Cayman, αφού ο Gebhardt κάνει ελάχιστες διορθώσεις με το τιμόνι κι έχει την ηρεμία να τσεκάρει την εφαρμογή της ζώνης του άπειρες φορές!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube