Νέο ρεκόρ στο γύρο του κόσμου με μοτοσικλέτα [video]

Νέο ρεκόρ στο γύρο του κόσμου με μοτοσικλέτα [video]

Για να καλύψει 76.250 km σε 6 ηπείρους, ο Ελβετός “Grizzly” Pedraita χρειάστηκε 72 ημέρες και 13 ώρες.

Ο Urs “Grizzly” Pedraita διέσχισε με την ελαφρώς τροποποιημένη Victory Cross Country Tour του όλες τις κατοικημένες ηπείρους (προφανώς όχι και την Ανταρκτική) κατά τον μακρύτερο άξονά τους, και το όλο εγχείρημα του πήρε 119 ημέρες και 21 ώρες μαζί με τα αεροπορικά ταξίδια.   

Η επίδοση αναγνωρίστηκε ως νέο ρεκόρ Guinness. To προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον Βρετανό ταξιδιώτη Nick Sanders και ήταν 120 ημέρες και 2 ώρες.

Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι ο Sanders δεν είχε μετρήσει όλες τις χαμένες ώρες ή και μέρες αναμονής σε αεροδρόμια, λιμάνια ή σύνορα χωρών. Ο χρόνος-ρεκόρ του Grizzly περιλαμβάνει όλα αυτά τα «παγώματα χρόνου».

Ο Grizzly δήλωσε ότι είναι πιο τίμιο να περιλάβεις όλον αυτόν το χαμένο χρόνο όπου περιμένεις να ξεμπερδέψεις από τη γραφειοκρατία. «Το πνεύμα των πρωτοπόρων του παρελθόντος αναβίωσε», δήλωσε ο Ελβετός στο τέλος του ταξιδιού του. «Δεν νοούνται παγώματα χρόνου σε μια τέτοιου είδους περιπέτεια»

Ο Grizzly πέρασε συνολικά 72 μέρες και 13 ώρες στη σέλα – κερδίζοντας τον τίτλο του «σιδερόκωλου» (iron butt).

Η περιπέτειά του ξεκίνησε στις 12 Μαρτίου στην Daytona της Florida. Έφυγε αμέσως δυτικά και κατόπιν νότια για να διασχίσει τη Νότια Αμερική (βλ. χάρτη). Αφού έχασε εκνευριστικά πολύ χρόνο σε διαπραγματεύσεις με τις χιλιανές Αρχές, πέταξε για την Αυστραλία, την οποία διέσχισε σε λίγες μέρες.

 Από εκεί πέταξε στην Αφρική, που διέσχισε χωρίς πρόβλημα, για να βγει στην Ευρώπη όπου ο ρυθμός του ανέβηκε. Το αποτέλεσμα ήταν να χτυπήσει έναν τάρανδο στη Φιλανδία με 100 km/h. Το ζώο δυστυχώς σκοτώθηκε αλλά ο αναβάτης και η θηριώδης μοτοσικλέτα συνέχισαν το ταξίδι, διασχίζοντας κατά μήκος όλη τη Ρωσία μέχρι το Vladivostok και κατεβαίνοντας από εκεί στην Κορέα για να πετάξουν μέχρι την Ταϊλανδη και να πάρουν το αεροπλάνο από τη Σιγκαπούρη για την Αλάσκα.

Στο τελευταίο σκέλος του ταξιδιού, που ολοκληρώθηκε σε μόλις 9 ημέρες και 1 ώρα, ο Grizzly ανέβηκε από το Anchorage στον Prudhoe Bay για να κάνει τον διαβόητο αυτοκινητόδρομο Dalton Highway. Μετά κατηφόρισε στον Καναδά και από εκεί στις ΗΠΑ όπου έκανε ζιγκ-ζαγκ για να ακολουθήσει και τη φημισμένη Route 66 πριν τερματίσει στην Daytona στις 10 Ιουλίου.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η Victory Cross Country Tour είναι μια τεράστια τουριστική μοτοσικλέτα που έχει κινητήρα V2 1.731 κυβικών και ζυγίζει 383 κιλά άδεια!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube