Νέο ρεκόρ πωλήσεων για την Lamborghini το 2022

Νέο ρεκόρ πωλήσεων για την Lamborghini το 2022

Η Lamborghini έσπασε το φράγμα των 9.000 οχημάτων σε ένα έτος, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η κρίση δεν αγγίζει τους κροίσους αυτού του πλανήτη...

Η πλειονότητα των κατασκευαστών αντιμετώπισε ουκ ολίγα προβλήματα τη χρονιά που μας πέρασε. Από πρώτες ύλες και ελλείψεις σε ημιαγωγούς, μέχρι νέα lockdown στην Κίνα εξαιτίας της πανδημίας και φυσικά ένα ενεργειακό χάος με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Την Lamborghini όμως δεν την αγγίζει τίποτα!

Η ιταλική φίρμα παρέδωσε τη χρονιά που μας πέρασε 9.233 οχήματα παγκοσμίως, σημειώνοντας αύξηση στις πωλήσεις της κατά 10% σε σχέση με το 2021.

Lamborghini Urus

Η Urus ήταν για μία ακόμη χρονιά το πιο δημοφιλές μοντέλο της, με 5.367 ταξινομήσεις (αύξηση 7% σε σχέση με το 2021), ακολούθησε η V10 Huracan με 3.113 μονάδες (αύξηση 20% συγκριτικά με το 2021), με την V12 Aventador να ταξινομεί πριν το μεγάλο φινάλε της, 753 οχήματα.

Η μεγαλύτερη αγορά για την ιταλική φίρμα το 2022 ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου πάτησαν τους τροχούς τους 2.721 μοντέλα της, με την Κίνα να ακολουθεί με 1.018 αυτοκίνητα. 

Οι Γερμανοί έδωσαν επίσης ψήφο εμπιστοσύνης στην Lamborghini με 808 νέες ταξινομήσεις (+14%), στο Ηνωμένο Βασίλειο παραδόθηκαν 650 νέα μοντέλα (+15%), ενώ αντίστοιχα εντυπωσιακή ήταν και η αύξηση των πωλήσεων στην Ιαπωνία (+22% με 546 μονάδες). 

Lamborghini

Στην Ασία, η φίρμα από την Sant'agata είδε αύξηση στις πωλήσεις της κατά 10%, με τους Ιταλούς να ανακοινώνουν επίσημα ότι πλέον δραστηριοποιούνται σε 53 χώρες στον κόσμο με 180 αντιπροσώπους. 

Το 2023, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η υβριδική χρονιά της Lamborghini, με την εταιρεία να παρουσιάζει όπως φημολογείται τα πρώτα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της. Την αρχή όπως όλα δείχνουν θα κάνει η Urus με την plug-in hybrid εκδοχή της. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της φίρμας, Stephan Winkelmann, δήλωσε: «Το 2023 είναι ένα έτος προκλήσεων και αλλαγών που άπαντες στην οικογένεια της Lamborghini είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν», ενώ δε δίστασε να προβλέψει ότι και η νέα χρονιά θα είναι μια χρονιά εμπορικών επιτυχιών κάτι που αποδεικνύει και η λίστα αναμονής για τα μοντέλα της φίρμας που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά και τους 18 μήνες!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube