Νέο ρεκόρ μεγαλύτερου drift με μια BMW M5 [video]

Νέο ρεκόρ μεγαλύτερου drift με μια BMW M5 [video]

Ο οδηγός της BMW, Γιόχαν Σβαρτς, έκανε νέο Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια πλαγιολίσθηση με μια BMW M5 τελευταίας γενιάς, όπως είχαμε προαναγγείλει τον Μάρτιο.

Οδηγώντας μια BMW M5 ο Γιόχαν Σβαρτς, εκπαιδευτής του BMW Performance Center στη Ν. Καρολίνα των Η.Π.Α., διατήρησε ένα drift για κάτι παραπάνω από... 322 γύρους σε έναν ειδικά διαμορφωμένο, βρεγμένο κύκλο με περίμετρο 256 m. Διένυσε δηλαδή συνολικά 82,5 km με το πλάι, καταρρίπτοντας έτσι το προηγούμενο ρεκόρ των 76,8 km.

Η BMW M5 που χρησιμοποιήθηκε για την κατάρριψη του ρεκόρ ήταν εντελώς εργοστασιακή, σύμφωνα με την εταιρία, ενώ φορούσε ένα καινούργιο σετ ελαστικών Continental με διαστάσεις 255/30R20 μπροστά και 295/30R20 πίσω. Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν αν η προσπάθεια σταμάτησε από κάποιο οδηγικό λάθος, επειδή παρέδωσαν πνεύμα τα λάστιχα ή επειδή άδειασε το ρεζερβουάρ...

Η BMW, για να μας ανοίξει την όρεξη, είχε ετοιμάσει ένα βίντεο για την επικείμενη προσπάθεια από τον περασμένο Μάρτιο, το οποίο μπορείτε να δείτε πιο κάτω. Τις επόμενες μέρες περιμένουμε και το βίντεο με την τελική προσπάθεια του Γιόχαν Σβαρτς και την πραγματοποίηση του ρεκόρ.

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube