Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας αυτοκινήτων δρόμου! [video]

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας αυτοκινήτων δρόμου! [video]

Ένα Hennessey Venom GT Spyder σημείωσε το νέο ρεκόρ, όπως υπαινίσσεται το teaser video της εταιρείας.

Η Hennessey Performance γιορτάζει τα 25 χρόνια της ανακοινώνοντας ότι το Venom GT Spyder πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας.

Η επίσημη ανακοίνωση έχει προγραμματιστεί για αύριο, 11 Απριλίου, αλλά το teaser video υπαινίσσεται ότι το αυτοκίνητο έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ του των 435 km/h, το οποίο είχε πετύχει στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy της Florida, το 2014.

Τίποτε δεν είναι ακόμα επίσημο, αλλά η Hennessey είχε παρουσιάσει στο περσινό SEMA Motor Show μια αναβαθμισμένη έκδοση του Venom GT Spyder, με βελτιωμένο διτούρμπινο 7λιτρο V8 που μπορεί να καίει μίγμα αιθανόλης E85 Flexfuel. Αυτό επιτρέπει στην πίεση υπερπλήρωσης να αυξηθεί από τα 1,3 bar στα 1,8 bar.

Έτσι ο κινητήρας αποδίδει 210 PS παραπάνω από πριν, φτάνοντας τους 1.470 PS! Η Hennessey είχε εκτιμήσει ότι το αυτοκίνητο θα έκανε το 0-60 mph (0-96 km/h) σε 2,4” και θα έπιανε πάνω από τα 450 km/h σε τελική ταχύτητα.

Αν αυτή η ταχύτητα έχει πράγματι επιτευχθεί, το Hennessey Venom GT Spyder θα ξεπερνά εύκολα την ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική των 420 km/h που ανακοινώνεται για τη νέα Bugatti Chiron (με το πρόγραμμα Top Speed).

Πρέπει όμως να θυμίσουμε ότι η Bugatti έχει πει πως η τελική αυτή ταχύτητα «δεν είναι με κανένα τρόπο το τέλος του δρόμου» για τη Chiron.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube