Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας από το Hennessey Venom GT Spyder [video]

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας από το Hennessey Venom GT Spyder [video]

Η Hennessey καταρρίπτει το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ ανοιχτού αυτοκινήτου δρόμου της Bugatti Veyron κατά 19 km/h.

Το 2013, η topless έκδοση της Bugatti Veyron Super Sport, η Grand Sport Vitesse, πέτυχε μέγιστη ταχύτητα στα ανοιχτά αυτοκίνητα δρόμου με 408,7 km/h. Αλλά ο βελτιωτής John Hennessey δήλωσε ότι θα απαντήσει με το Venom GT Spyder, που θα μπορούσε να είναι ταχύτερο. Και πράγματι ήταν πολύ ταχύτερο.

Τι ταχύτητα πέτυχε; 427,4 km/h! Ναι, το Venom GT Spyder είναι δαιμονισμένα γρήγορο και πάντως τόσο γρήγορο για να θέσει εκ νέου το ρεκόρ ταχύτητας του ταχύτερου ανοιχτού αυτοκινήτου. Τώρα, το τι θα γίνεται από τον αέρα μέσα στην καμπίνα είναι μια άλλη υπόθεση. Να σημειώσουμε ότι το Venom GT Spyder ισοφάρισε το ρεκόρ που είχε πετύχει το Venom GT στη ναυτική αεροπορική βάση του Lemoore στην California, το 2013.

Βαβαίως, για να πετύχει τη επίδοση αυτή χρειάστηκε μια αναβαθμισμένη έκδοση του Venom GT Spyder, με βελτιωμένο διτούρμπινο 7λιτρο V8 που μπορεί να καίει μίγμα αιθανόλης E85 Flexfuel. Αυτό επιτρέπει στην πίεση υπερπλήρωσης να αυξηθεί από τα 1,3 bar στα 1,8 bar. Το μοτέρ συνδυάζεται με ένα κλασικού τύπου, παλιό καλό χειροκίνητο 6άρι σασμάν της Ricardo, τοποθετημένα σε ένα υπέρ-ελαφρό τροποποιημένο σασί από Lotus Elise. Συνδυασμός που κατέβαλε ακόμη και αυτόν το 4τούρμπινο W16 της Veyron.

Φυσικά και η Bugatti δεν θα κάτσει στα αβγά της, αφήνοντας το ρεκόρ στα χέρια της Hennessey. Με την Chiron hardtop και φημολογείται ότι είναι ικανή χωρίς τον ηλεκτρονικό περιοριστή ταχύτητας να ανέβει πάνω από τα 460 km/h (με περιοριστή η Bugatti δηλώνει 420 km/h) όλα είναι πιθανά και αναμενόμενα. Και με μια Chiron Sport Vitesse κάτι από παραπάνω πιθανή, το ρεκόρ της Hennessey δεν ακούγεται ασφαλές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube