Το νέο Nissan Note εμφανίζει... τάσεις πλεύσης [video]

Το νέο Nissan Note εμφανίζει... τάσεις πλεύσης [video]

Έναν πολύ περίεργο τρόπο επέλεξε η Nissan για να σηματοδοτήσει την έναρξη της εμπορικής πορείας του Note στην Ευρώπη.

Την καταλληλότητα του νέου Nissan Note ακόμα και για... κωπηλατικούς αγώνες επιχείρησε να αποδείξει η ιαπωνική εταιρία. Για τον σκοπό αυτό επιστρατεύτηκαν τρεις βρετανίδες ολυμπιονίκες κωπηλάτισσες για να πλεύσουν με το «Note Boat» στη λίμνη Eton Dorney στη Μ. Βρετανία.

Μετά τη Fiat και τα θαλάσσια 500αράκια της, άλλη μια εταιρία ρίχνει ένα μοντέλο της στο νερό. Σύμφωνα με τη Nissan το νέο Note είναι το καταλληλότερο αυτοκίνητο για χρήση σε... κωπηλατοδρόμια. Οι πόρτες του ανοίγουν σε γωνία 90 μοιρών οπότε επιτρέπουν τη χρήση κουπιών χωρίς να περιορίζουν καθόλου την κίνησή τους.



Παράλληλα οι τέσσερις κάμερες του Note –εμπρός, πίσω και κάτω από τους πλαϊνούς καθρέφτες– παρέχουν στους κωπηλάτες μια πλήρη εικόνα για την πορεία του αυτοκινήτου, συγγνώμη, της βάρκας και για το τί άλλο κινείται κοντά της, χωρίς να χρειάζεται να στρέψουν το κεφάλι τους προς τα εμπρός.



Οι τρεις βρετανίδες κωπηλάτισσες Helen Glover, Sophie Hosking και Polly Swann βρήκαν ιδιαίτερα χρήσιμη την εικόνα που παρείχαν οι κάμερες του Nissan Note. «Μακάρι να μπορούσα να έχω κάτι τέτοιο και στους αγώνες μου, θα έβλεπα τους αντιπάλους μου πολύ πιο εύκολα», δήλωσε η χρυσή ολυμπιονίκης του 2012 Helen Glover.



Τώρα μένει να δούμε τον πρώτο απογοητευμένο αγοραστή Nissan Note που θα κάνει μήνυση στην εταιρία γιατί θα έχει πετάξει το δικό του στη θάλασσα όπου θα διαπιστώσει ότι δεν επιπλέει...

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube