Νέο μοτέρ V8 για τις υβριδικές McLaren

Νέο μοτέρ V8 για τις υβριδικές McLaren

Η McLaren επιβεβαίωσε την εξέλιξη ενός νέου κινητήρα V8 σε συνεργασία με τη βρετανική εταιρεία Ricardo που θα εξοπλίζει τα υβριδικά hypercar και σούπερκαρ του Woking από το 2026.

McLaren Artura

Η πολυετής συνεργασία της McLaren και της Ricardo συνεχίζεται απρόσκοπτα, με νέο πρότζεκτ την κατασκευή ενός V8 επόμενης γενιάς για τα μελλοντικά υβριδικά μοντέλα της εταιρείας από το Woking.

Η Ricardo πρόκειται να επενδύσει νέα κεφάλαια στις εγκαταστάσεις της στο Shoreham ως μέρος της νέας συμφωνίας με τη McLaren. 

Ο Βρετανός κατασκευαστής προγραμματίζει την εξέλιξη αυτού του κινητήρα και θα εμπιστευτεί την κατασκευή του στη Ricardo. Να θυμίσουμε ότι η τελευταία αποτελεί ήδη προμηθευτή της McLaren για τους υφιστάμενους κινητήρες V6 και V8 που χρησιμοποιεί η βρετανική φίρμα, έχοντας ήδη συναρμολογήσει για τη βρετανική κατασκευάστρια εταιρεία 34.000 μονάδες. 

McLaren Artura Engine

Η McLaren, όσον αφορά τον νέο V8, η φροντίζει να μην δώσει πληροφορίες. Αλλά, το καινούργιο μοτέρ αναμένεται να μπει στο μηχανοστάσιο των αντικαταστατριών της P1 και της 750S από το 2026. 

Το σίγουρο από την άλλη είναι ότι η McLaren εξακολουθεί να προγραμματίζει τη σχεδίαση και κατασκευή hypercar και σούπερκαρ με κινητήρες εσωτερικής καύσης για την επόμενη δεκαετία. Για το ηλεκτρικό, θα πρέπει να περιμένουμε κάμποσο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube