Η General Motors αλλάζει λογότυπο [video]

Η General Motors αλλάζει λογότυπο [video]

Η αμερικανική φίρμα κοιτάζει στο μέλλον καθώς ετοιμάζεται για παρουσίαση περισσότερων από 30 ηλεκτρικών νέων μοντέλων.

Ο αμερικανικός κολοσσός General Motors (GM) παρουσίασε νέο λογότυπο ο οποίος μαζί με μια νέα διαφημιστική καμπάνια επικεντρώνεται στο εξηλεκτρισμένο μέλλον της εταιρείας. Ενδεικτικό είναι πως μέχρι το 2025, η GM έχει στόχο να παρουσιάσει περισσότερα από 30 νέα ηλεκτρικά οχήματα ως αποτέλεσμα επένδυσης $27 δισεκατομμυρίων. Απώτερος στόχος της GM είναι να συμβάλλει στη δημιουργία ενός κόσμου με μηδέν ατυχήματα, μηδενικές εκπομπές ρύπων και μηδενική κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Αυτή είναι η πέμπτη φορά στην ιστορία 112 ετών της GM που αλλάζει λογότυπο. Είναι μάλιστα και η πιο γενναία, καθώς για πρώτη φορά εγκαταλείπει το παραδοσιακό ασημί GM πάνω σε μπλε φόντο που την χαρακτήριζε από το 1964 μέχρι σήμερα. Η τελευταία ανανέωση είχε έρθει το 2010, με λιγότερες αντανακλάσεις σε σύγκριση με τον λογότυπο του 2001.

GM Logo

Το νέο έμβλημα περικλείεται από ένα τετράγωνο με καμπυλωτές γωνίες που παραπέμπει στο σχήμα μιας πρίζας, ως αναφορά στην ηλεκτροκίνηση. Τα αρχικά της εταιρείας είναι για πρώτη φορά με μικρή γραμματοσειρά, ενώ η υπογράμμιση διατηρείται μόνο κάτω από το m. Όσον αφορά τα χρώματα έχουμε λευκό φόντο και ανοιχτές αποχρώσεις γαλάζιου και μπλε που συμβολίζουν τον καθαρό ουρανό σε ένα μέλλον χωρίς εκπομπές ρύπων.

Σημαντικό στοιχείο για το μέλλον της General Motors είναι η νέα ηλεκτρική πλατφόρμα GM Ultium που θα φιλοξενήσει όλα τα μοντέλα της με αυτονομία που θα φτάνει έως και τα 724 km σε ορισμένες εκδόσεις και εξαιρετικές επιδόσεις. Το νέο σύνθημα της εταιρείας είναι "Everybody In" (Όλοι Μέσα), θέλοντας να επικοινωνήσει πως θα προσφέρει ηλεκτρικά αυτοκίνητα για όλα τα γούστα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube