Νέο εργοστάσιο για μπαταρίες της Mercedes στην Πολωνία

Νέο εργοστάσιο για μπαταρίες της Mercedes στην Πολωνία

Η Daimler επενδύει περισσότερα από 1 δις ευρώ σε ένα παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μπαταριών.

Η Mercedes-Benz θα ανοίξει ένα εργοστάσιο μπαταριών στην Πολωνία, καθώς  σκοπεύει να αυξήσει τις επενδύσεις της σε ηλεκτρικά οχήματα την επόμενη δεκαετία.

Η Daimler επενδύει περισσότερα από 1 δις ευρώ σε ένα παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μπαταριών που θα περιλαμβάνει εργοστάσια στην Ευρώπη, τις Η.Π.Α., την Κίνα και την Ταϊλάνδη, σύμφωνα με ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η πολωνική μονάδα θα βρίσκεται δίπλα σε εργοστάσιο κινητήρων, στο Jawor, 100 χιλιόμετρα τα γερμανικά σύνορα. Το εργοστάσιο κινητήρων θα ξεκινήσει σύντομα την παραγωγή τετρακύλινδρων μοτέρ για υβριδικά και συμβατικά οχήματα.

Η Daimler σκοπεύει να αγοράσει μπαταρίες αξίας άνω των 20 δις ευρώ μέχρι το 2030, καθώς η παραγωγή υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων θα γίνει μαζικότερη.

Η Daimler σχεδιάζει να κατασκευάσει τουλάχιστον 10 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων Mercedes και Smart μέχρι το 2022, ξεκινώντας με το πλήρως ηλεκτρικό Mercedes EQC, το οποίο θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.

Με το εργοστάσιο στην Πολωνία η εταιρεία θα έχει συνολικά εννέα εργοστάσια ανά τον κόσμο που θα παράγουν μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube