Νέο Chevrolet Cruze: Μεταφορά κατασκευής από την Κορέα στην Πολωνία;

Νέο Chevrolet Cruze: Μεταφορά κατασκευής από την Κορέα στην Πολωνία;

Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει ότι έχει αξιόπιστη εσωτερική πληρόρηση ότι η παραγωγή του Chevrolet Cruze θα μεταφερθεί από τη Νότια Κορέα στην Πολωνία

Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει ότι έχει αξιόπιστη εσωτερική πληρόρηση ότι η παραγωγή του Chevrolet Cruze θα μεταφερθεί από τη Νότια Κορέα στην Πολωνία.

H GM λέει ότι δεν είναι αλήθεια (ακόμη) το δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung. Η εφημερίδα αναφέρει ότι έχει ασφαλείς πληροφορίες, βάσει των οποίων μέχρι το 2014, η GM θα μεταφέρει την παραγωγή του Chevrolet Cruze από τη Νότιο Κορέα στο εργοστάσιο της Opel στο Γκλίβιτσε της Πολωνίας. «Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για το πού θα κατασκευάζεται η επόμενη γενιά του Chevrolet Cruze», δήλωσε εκπρόσωπος της Chevrolet στο πρακτορείο Reuters.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung που διατηρεί καλές επαφές με την πλευρά των εργαζομένων στο ΔΣ της Opel, και έχει αποδειχτεί αξιόπιστος αποδέκτης τέτοιων διαρροών στο παρελθόν, αναφέρει ότι υπάρχει ήδη ένα εσωτερικό σχέδιο για τη μεταφορά παραγωγής.

«Οι εικασίες για μια τέτοια κίνηση είναι κάτι νέο, ειδικά ύστερα από την επιβεβαίωση της GM ότι η επόμενη γενιά του Chevrolet Cruze, που τοποθετείται στο τέλος του 2014, δεν θα κατασκευάζεται στη Νότια Κορέα», αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με το πρακτορείο: «Το Γκλίβιτσε θα αποτελούσε το φυσικό χώρο παραγωγής για μια εταιρεία οικονομικού προσανατολισμού όπως η Chevrolet. Είναι το μόνο εργοστάσιο χαμηλού κόστους της Opel στην Ευρώπη, ιδανικό για να κατασκευάζει το Cruze, κλώνο του μικρομεσαίου Opel Astra. Και τα δύο αυτοκίνητα θα μπορούσαν κάλλιστα να κατασκευάζονται σε μια γραμμή παραγωγής με ελάχιστο επιπλέον κόστος».

Τα συνδικάτα στην Κορέα απείλησαν με «διεξαγωγή πολέμου» αν αυτό συμβεί. Η GM και τα κορεατικά συνδικάτα βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις και η διαρροή αυτή θα μπορούσε να είναι μέρος μιας σκόπιμης παραπληροφόρησης στο σκιώδη πόλεμο μεταξύ τους. Ο φόβος, η αβεβαιότητα και η αμφιβολία είναι στάνταρ τρόπος λειτουργίας σε αυτές τις διαπραγματεύσεις.

[Πηγή: Frankfurter Allgemeine Zeitung, Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube