Νέα συμφωνία της Volkswagen για κατασκευή Audi στην Κίνα

Νέα συμφωνία της Volkswagen για κατασκευή Audi στην Κίνα

Η Volkswagen και η Shanghai Automotive Industry Corporation δημιούργησαν μια κοινοπραξία για την κατασκευή μοντέλων της Audi στην Κίνα από το 2018.

Η Volkswagen έχει ήδη δύο κοινοπραξίες στην Κίνα, και σήμερα μπήκαν οι βάσεις για επέκταση των δραστηριοτήτων τους, αφού εκεί θα κατασκευάζονται μοντέλα της Audi για την τοπική αγορά από το 2018.

Η FAW-Volkswagen, με έδρα στην Changchun, κατασκευάζει μοντέλα της Audi και της Volkswagen, ενώ η Shanghai-Volkswagen, με έδρα τη Shanghai, φτιάχνει Volkswagen. Η τελευταία, με μια επιπλέον συμφωνία φτιάχνει και μοντέλα της Skoda για την τοπική αγορά. Το ίδιο θα συμβαίνει σύντομα και για μοντέλα της Audi, με τη νέα κοινοπραξία να ονομάζεται Shanghai-Volkswagen Audi.

Το πρώτο αυτοκίνητο που θα παραχθεί από τη νέα κοινοπραξία θα εμφανιστεί σε πρωτότυπη μορφή στο Shanghai Auto Show, τον Απρίλιο του 2017. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα, θα πρόκειται για μια εκδοχή του Volkswagen Atlas με τα σήματα της Audi. Η διάθεσή του στην αγορά θα ξεκινήσει το 2018, και δίπλα του στην γκάμα της τοπικής Audi θα υπάρχει ένα νέο σεντάν, με μέγεθος κάτι ανάμεσα στο A6 L και το Α8.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Audi A3 Sportback 1.6 TDI

Η μεταφορά της παραγωγής κάποιων Audi στη Shanghai, σύμφωνα με κάποιους φανερώνει βελτίωση της σχέσης της γερμανικής φίρμας με τη SAIC και, αντίστοιχα, επιδείνωση των σχέσεών της με τη FAW. Η τελευταία δεν φαίνεται ικανή να αντεπεξέρθει στις απαιτήσεις της μεταξύ τους κοινοπραξίας.

Έχει ενδιαφέρον ότι στο παρελθόν, το 1985, η SAIC είχε δοκιμάσει να φτιάξει μοντέλα της Audi, συγκεκριμένα συναρμολογώντας κάποια 100 από kit. Τότε όμως είχε αποφασιστεί να μην προχωρήσουν σε κανονική παραγωγή τους, αφού θεωρούνταν πολύ ακριβά για την τοπική αγορά. Έτσι προτίμησαν να κλείσουν συμφωνία για το Volkswagen Santana (Passat). Φαίνεται όμως ότι οι καιροί άλλαξαν.

[Πηγή: Car News China]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube