Νέα ρεκόρ ταχύτητας ηλεκτρικών οχημάτων

Νέα ρεκόρ ταχύτητας ηλεκτρικών οχημάτων

H Drayson Racing έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάτω των 999 kg, σε μια αναγνωρισμένη από τη FIA προσπάθεια, στο αεροδρόμιο Elvington του Yorkshire της Αγγλίας.

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό πρωτότυπο, που έχει εξελίξει η Drayson Racing Technologies και οδηγούσε ο ίδιος ο Λόρδος Paul Drayson, πέτυχε μια μέση ταχύτητα (σε δύο κατευθύνσεις) 330,07 km/h επί ένα χρονομετρημένο χιλιόμετρο στο διάδρομο μήκους 3 km του αεροδρομίου. Η ανεπίσημη τελική που έπιασε ήταν 352,6 km/h μέσα σε δύσκολες συνθήκες με δυνατό άνεμο.

Παράλληλα, η Drayson Racing έχει υποβάλει στη FIA προς αναγνώριση ως παγκόσμιo ρεκόρ ηλεκτρικών οχημάτων και την επίδοση στο 1/4 του μιλίου από στάση (0-402 m), που ήταν 9,742 δευτερόλεπτα με ταχύτητα εξόδου 148,64 km/h

Ο ίδιος οι Λόρδος Drayson δήλωσε: «Συνεχίζουμε το πρόγραμμα δοκιμών εξέλιξης της τεχνολογίας μας στην ηλεκτροκίνηση, και είμαστε ενθουσιασμένοι με τα σημερινά αποτελέσματα. Η Drayson Racing είναι ένα εργαστήριο της νέας μας τεχνολογίας στα EV [ηλεκτρικά οχήματα], όπως είναι το υψηλής ισχύος σύστημα ασύρματης φόρτισης Qualcomm Halo. Την τεχνολογία μας τη δοκιμάζουμε στο πιο ακραίο επίπεδο, και γι’ αυτό κάναμε το ρεκόρ. Η μηχανολογική πρόκληση του να επιταχύνεις ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο 995 κιλών σ’ αυτές τις ταχύτητες και να σταματήσεις εγκαίρως σε έναν τόσο κοντό διάδρομο, είναι μεγάλη, αλλά αποτελεί ένα σπουδαίο πεδίο δοκιμών για την τεχνολογία μας. Είναι επίσης ένας συναρπαστικός τρόπος να δείξουμε τι είναι ικανό να κάνει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αιχμής».

Ο Drayson θα επιχειρούσε να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας στη διαδρομή 24 km στην αποξηραμένη λίμνη Bonneville Salt Flats της Utah στις ΗΠΑ, τον περασμένο μήνα, αλλά δεν είχε την ευκαιρία λόγω πλημμύρας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube