Νέα Hyundai ix35 Fuel Cell για το δήμο της Κοπεγχάγης

Νέα Hyundai ix35 Fuel Cell για το δήμο της Κοπεγχάγης

Παραδόθηκαν τα πρώτα 15 Hyundai ix35 Fuel Cell στην πόλη της Κοπεγχάγης, στο πλαίσιο του στόχου του δήμου να φέρει την πρωτεύουσα της Δανίας σε ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2025.

H Hyundai Motor Company παρέδωσε αυτή την εβδομάδα τα πρώτα 15 ix35 Fuel Cell στο δήμο της Κοπεγχάγης στη Δανία. Η παράδοση έγινε από τον πρόεδρο της Hyundai Motor Europe, Μπιούνγκ Κουόν Ριμ, κατά την εορταστική εκδήλωση για τα εγκαίνια του πρώτου πρατηρίου υδρογόνου στη Δανία. Το 15 Hyundai ix35 Fuel Cell είναι τα πρώτα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν σε γραμμή παραγωγής στην Ευρώπη και κινούνται με υδρογόνο.

Κατά την τελετή παράδοσης ο Ριμ δήλωσε: «Η Hyundai Motor πιστεύει στο υδρογόνο θα είναι το καύσιμο του μέλλοντος στην Ευρώπη. Η παράδοση των ix35 Fuel Cell είναι η απόδειξη ότι η Hyundai έχει να προτείνει μια ρεαλιστική λύση στις ανάγκες οικολογικής μετακίνησης της περιοχής».

Το Hyundai ix35 με κυψέλες καυσίμου δεν εκπέμπει ρύπους από την εξάτμισή του, παρά μόνο ατμό και η χρήση του θα βοηθήσει την πόλη της Κοπεγχάγης να πετύχει το στόχο της να γίνει πόλη με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2025.
Το ix35 Fuel Cell χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 136 PS και μπορεί να πιάσει τελική ταχύτητα 160 km/h. Για την αποθήκευση του υδρογόνου υπάρχουν δύο δεξαμενές τοποθετημένες ανάμεσα στους πίσω τροχούς, με συνολική χωρητικότητα 5,64 kg, δίνουν αυτονομία στο ix35 Fuel Cell 594 km με ένα γέμισμα. Η πλήρωση των δεξαμενών διαρκεί μόλις δύο τρία λεπτά.

[Πηγή Hyundai]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube