Νέα εργοστάσια στη Β. Αμερική ετοιμάζει η BMW

Νέα εργοστάσια στη Β. Αμερική ετοιμάζει η BMW

Η αύξηση της ζήτησης στην περιοχή έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των αυτοκινητοβιομηχανιών

Την επέκταση της παραγωγικής δραστηριότητας της στη Βόρειο Αμερική σχεδιάζει η BMW, σύμφωνα με το Βloomberg. Η εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο αυτό, εκμεταλλευόμενη την αυξανόμενη ζήτηση στην περιοχή.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg, οι εγκαταστάσεις που σκέφτεται να δημιουργήσει η αυτοκινητοβιομηχανία για την παραγωγή κινητήρων και αυτοκινήτων, θα γίνουν στο Μεξικό. Η γερμανική εταιρεία, με έδρα το Μόναχο, αναμένεται να αποφασίσει έως το 2014 για το αν θα δώσει ή όχι το “πράσινο φως” στο project.
 
Η BMW, η οποία μέχρι στιγμής είχε περιορίσει τα εργοστάσια παραγωγής της στην Ευρώπη, με εξαίρεση μια μονάδα στην Κίνα, θα ακολουθήσει τώρα τα βήματα της ανταγωνίστριας της Mercedes-Benz, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μια μονάδα παραγωγής στο Τενεσί των ΗΠΑ.
 
“Στα πλαίσια της μακροπρόθεσμης αναπτυξιακής στρατηγικής της, η εταιρεία πάντα ψάχνει για διάφορες τοποθεσίες οι οποίες θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν ως μελλοντικές εγκαταστάσεις. Ωστόσο, ακόμα δεν έχουμε σχέδια για κατασκευή επιπλέον μονάδων”, δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος της BMW, Mathias Schmidt, απορρίποντας τα σενάρια αυτά.
 
Παρά τις δηλώσεις της BMW, όμως, η αύξηση της ζήτησης στη Βόρεια Αμερική σε σχέση με τη στασιμότητα της Ευρώπης, αποτελεί ένα γεγονός που οι κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης και της BMW δεν μπορούν να αγνοήσουν.
 
Πηγή newmoney.gr

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube