Νέα αίτηση Ghosn για αποφυλάκιση – Προσφέρει χρηματική εγγύηση και δέχεται «βραχιολάκι»

Νέα αίτηση Ghosn για αποφυλάκιση – Προσφέρει χρηματική εγγύηση και δέχεται «βραχιολάκι»

Δέχεται να υποβληθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με όποιους όρους αποφασίσει το δικαστήριο.

Ο Carlos Ghosn με νέα αίτηση που κατέθεσε στο δικαστήριο του Τόκιο ζητά την υπό όρους αποφυλάκισή του.
Στο αίτημά του αναφέρει πως δέχεται να καταβάλει χρηματική εγγύηση το ύψος της οποίας θα καθορίσει το δικαστήριο, αλλά και να τεθεί υπό καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησης με «βραχιολάκι».

Ο πρώην πρόεδρος της Nissan κρατείται από τις 19 Νοεμβρίου όταν και συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Τόκιο. Είναι η δεύτερη φορά που υποβάλλει αίτημα αποφυλάκισης με το πρώτο να έχει απορριφθεί.
Αυτή τη φορά όμως ο Ghosn δηλώνει πρόθυμος να προσφέρει ένα πολύ υψηλότερο ποσό εγγύησης για να εξασφαλίσει την υπό όρους αποφυλάκισή του, ενώ αναφέρει επίσης ότι δεν είναι ύποπτος φυγής. Μάλιστα για να ενισχύσει το τελευταίο του επιχείρημα, δήλωσε ότι θα παραμείνει σε διαμέρισμα στο Τόκιο το οποίος έχει μισθώσει η οικογένειά του και βέβαια ότι δέχεται το «βραχιολάκι» που προείπαμε. Στην ουσία ο Ghosn ζητά να υποβληθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

Ο Ghosn έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί. Αρχικά είχε γίνει γνωστό πως αν αποφυλακίζονταν θα πήγαινε στη Γαλλία και θα επέστρεφε στην Ιαπωνία για να παραστεί στη δίκη του, όποτε αυτή ορίζονταν από το δικαστήριο.
Τώρα όμως, σημειώνει πως δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει την Ιαπωνία: «Θα παραστώ στη δίκη μου όχι μόνο επειδή είμαι νομικά υποχρεωμένος να το πράξω, αλλά επειδή είμαι πρόθυμος να έχω τελικά την ευκαιρία να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.  Δεν είμαι ένοχος και ανυπομονώ να υπερασπιστώ τη φήμη μου στην αίθουσα του δικαστηρίου. Τίποτα δεν είναι σημαντικότερο για μένα ή την οικογένειά μου», επισημαίνει.

Ο δικηγόρος του Ghosn, ο Motonari Otsuru, ευελπιστεί ότι η αίτηση αποφυλάκισης θα γίνει δεκτή μέχρι τη δίκη που υπολογίζει να ξεκινήσει το πολύ σε έξι μήνες.
Μια σημαντική λεπτομέρεια είναι πως αν αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, ο Ghosn θα κληθεί να πληρώσει και την αμοιβή των ιδιωτικών φρουρών που θα τον παρακολουθούν και οι οποίοι θα έχουν εγκριθεί από τις τοπικές αρχές και οι οποίοι θα αναφέρουν τις κινήσεις του καθημερινά στους εισαγγελείς. Οι φρουροί θα είναι επιφορτισμένοι επίσης να ελέγχουν αν ο Ghosn συναντηθεί με ανθρώπους που μπορεί να είναι μάρτυρες στη δίκη, κάτι που απαγορεύεται.
Τέλος, εκπρόσωπός του δήλωσε ότι ο Ghosn από την ημέρα που συνελήφθη δεν έχει με την οικογένειά του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube