«Ναι» στην αποφυλάκιση Ghosn με καταβολή χρηματικής εγγύησης και περιοριστικούς όρους

«Ναι» στην αποφυλάκιση Ghosn με καταβολή χρηματικής εγγύησης και περιοριστικούς όρους

Το ύψος της εγγύησης ορίστηκε στα $ 8,9 εκατ. – Η περιφερειακή εισαγγελία του Τόκιο είπε ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης.

Tο Περιφερειακό Δικαστήριο του Τόκιο ενέκρινε  την αποφυλάκιση του Ghosn με καταβολή χρηματικής εγγύησης, ο οποίος κρατείται στην Ιαπωνία μετά της σύλληψή του στις 19 Νοεμβρίου 2018.

Η απόφαση ελήφθη την Τρίτη και αφορούσε την τρίτη κατά σειρά προσφυγή του Ghosn για αποφυλάκιση υπό όρους. Το δικαστήριο όρισε το ύψος της εγγύησης στο ποσό του 1 δις Γιεν που ισοδυναμεί με $ 8,9 εκατ.

Ωστόσο ακόμη δεν είναι σαφές αν ο Ghosn θα απελευθερωθεί καθώς η εφημερίδα Nikkei της Ιαπωνίας ανέφερε ότι η Περιφερειακή Εισαγγελία του Τόκιο αναμενόταν να προσφύγει κατά της απόφασης.

Αφού ενέκρινε το ποσό της εγγύησης, το Περιφερειακό Δικαστήριο του Τόκιο περιέγραψε και τους όρους της αποφυλάκισης του Ghosn ανάμεσα στους οποίους είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την απαγόρευση να έρθει σε επαφή με ανθρώπους που δυνητικά θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία.

Ο νέος συνήγορος του Ghosn, o Hironaka, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι σύντομα ο Ghosn θα αφεθεί ελεύθερος ώστε να μπορέσει να προετοιμαστεί καλύτερα για τη δίκη του.

Η έγκριση της αποφυλάκισης με καταβολή εγγύησης και περιοριστικούς όρους για τον Ghosn ήρθε εν μέσω της αυξανόμενης διεθνούς πίεσης στην Ιαπωνία και της κριτικής των δικαστικών πρακτικών που ακολουθεί η χώρα, για τις οποίες πολλοί λένε ότι είναι εκτός των διεθνών κανόνων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube