Να σταματάς στο κόκκινο δεν θα είναι πλέον χαμένος χρόνος! Να γιατί!

Να σταματάς στο κόκκινο δεν θα είναι πλέον χαμένος χρόνος! Να γιατί!

Στην πόλη Kashiwa-no-ha, κοντά στο Τόκιο, ξεκίνησαν δοκιμές ενός συστήματος για επαγωγική φόρτιση, όταν σταματάς στο κόκκινο φανάρι, προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος στάσης για φόρτιση στα EV.

Επαγωγική φόρτιση

Σε έναν κόσμο όπου η φόρτιση είναι το αδύναμο σημείο της τεχνολογίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η επαγωγική φόρτιση στον δρόμο ακούγεται ελκυστική λύση.

Γνωρίζουμε ότι αρκετά πρότζεκτ βρίσκονται σε εξέλιξη, περιλαμβανομένου του Electreon και του πρόσφατου ρεκόρ του.

Το 2020, η Γερμανία ανακοίνωσε ένα πρότζεκτ βασισμένο στην επαγωγική φόρτιση. Πιο πρόσφατα, ήταν η Γαλλία που αποκάλυψε μια μελλοντική δοκιμή στον αυτοκινητόδρομο Α10. Αλλά στην Ιαπωνία, αυτή η τεχνολογία είναι ήδη πραγματικότητα και οι δοκιμές έχουν ξεκινήσει.

Με την επαγωγική φόρτιση στα φανάρια, για κάθε δέκα δευτερόλεπτα το αυτοκίνητο ανακτά ένα χιλιόμετρο αυτονομίας

«Τα πηνία που μεταδίδουν ηλεκτρισμό τοποθετούνται κάτω από την επιφάνεια του δρόμου», εξηγεί ο Fujimoto Hiroshi. Ο Ιάπωνας ερευνητής είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο και εργάζεται πάνω σε αυτό το μοναδικό πρότζεκτ. Πολλές ιαπωνικές εταιρείες, περιλαμβανομένης της Bridgestone και του κατασκευαστή εξοπλισμού Denso, εμπλέκονται επίσης στο πρότζεκτ αυτό.

Τα πηνία στο δρόμο δημιουργούν ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Το αυτοκίνητο έχει επίσης δύο πηνία στο εσωτερικό του μέρος και όταν περνά πάνω από αυτούς τους δρόμους, τα πηνία του τροφοδοτούνται με ρεύμα. Και για κάθε δέκα δευτερόλεπτα το αυτοκίνητο ανακτά ένα χιλιόμετρο αυτονομίας. Ένα λεπτό προσφέρει έτσι κέρδος έξι χιλιομέτρων.

«Τα αυτοκίνητα σταματούν σε γενικές γραμμές σε ένα φανάρι κυκλοφορίας για 30 έως 45 δευτερόλεπτα», λέει ο Fujimoto Hiroshi. Αυτό θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει μια σημαντική ποσότητα ενέργειας που μπορεί και πρέπει να κερδηθεί για τα ηλεκτρικά οχήματα. Η δοκιμή ξεκίνησε αυτόν τον μήνα και θα συνεχιστεί μέχρι τον Μάρτιο του 2025.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube