Μποτιλιάρισμα ρεκόρ πάνω από 1.100 km! [videos]

Μποτιλιάρισμα ρεκόρ πάνω από 1.100 km! [videos]

Πορεία διαμαρτυρίας με τρακτέρ των Ολλανδών αγροτών παρέλυσε τη χώρα.

Χιλιάδες αγρότες από όλη την Ολλανδία βγήκαν στους δρόμους και οδήγησαν τα τρακτέρ τους στη Χάγη για να διαμαρτυρηθούν, δημιουργώντας το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα στα χρονικά.

Σύμφωνα με το BBC, το μποτιλιάρισμα στους δρόμους ξεπέρασε τα 700 μίλια (1.130 km) λόγω των τρακτέρ που κινούνταν αργά προς την ολλανδική πρωτεύουσα. Φυσικά δεν τους επέτρεψαν να μπουν στην πόλη, αλλά συγκεντρώθηκαν στην παραλία του Scheveningen για διαμαρτυρία και παρέλυσαν την κυκλοφορία, ειδικά την ώρα της μεγάλης κίνησης το πρωί και το βράδυ.

Πορεία με τρακτέρ στην Ολλανδία

Έγιναν κάποιες λίγες συλλήψεις για ανάρμοστη συμπεριφορά, αλλά γενικά οι διαδηλωτές παρέμειναν ήρεμοι. Οι αγρότες διαμαρτύρονταν για την πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει το ζωικό κεφάλαιο στο μισό για να πετύχει τους στόχους της εκπομπής ρύπων. Αγρότες δήλωσαν στο BBC ότι ενώ αυτοί έχουν στοχοποιηθεί, οι αεροπορικές εταιρείες τη βγάζουν καθαρή.

Χωρίς αγρότες, δεν υπάρχει τροφή – είπαν. Μπορούμε να ζήσουμε δίχως αεροπορικά ταξίδια, αλλά όχι χωρίς τροφή. Οι αγρότες ξεσηκώθηκαν κι επειδή η πίεση προς το κράτος να συμμορφωθεί με τους στόχους εκπομπών οδήγησε σε βιαστικά και απερίσκεπτα μέτρα εναντίον τους.

«Ξαφνικά, όλοι ανησυχούν. Μας ρίχνουν το φταίξιμο και δεν εκπροσωπούμαστε σωστά στα ΜΜΕ. Όλοι μας κατηγορούν για την κλιματική αλλαγή, αλλά τα αεροπλάνα είναι χειρότερα από τους αγρότες και κανείς δεν μιλάει γι’ αυτά», δήλωσε αγρότης σε ρεπόρτερ του BBC.

Η ολλανδική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου το 2020 κατά 25% του επιπέδου του 1990. Πέρσι, τα στοιχεία δείχνουν μείωση 15%, και για να επιτευχθεί το περαιτέρω 10% τα μέτρα περιλαμβάνουν τη μείωση στο μισό του αριθμού των ζώων και το κλείσιμο μη αποδοτικών κτηνοτροφικών μονάδων.

Τα παιδιά των αγροτών επίσης συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, αλλά χωρίς να κάνουν σκασιαρχείο από το σχολείο και να πάνε στη Χάγη. Όπως θα δείτε στο δεύτερο video, οδήγησαν τα τρακτέρ-παιχνίδια τους με τα πετάλια στη άκρη του δρόμου.

[Πηγή: BBC]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube