Mπελάδες με την αστυνομία λόγω ταχύτητας για το αυτόνομο οχημα της Google

Mπελάδες με την αστυνομία λόγω ταχύτητας για το αυτόνομο οχημα της Google

Η αστυνομία σταματά το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό της Google για υπερβολικά… μικρή ταχύτητα.

Η αστονομία της Καλιφόρνια σταμάτησε το αυτόνομο αυτοκίνητο της Google επειδή κινείτο με 39 km/h σε δρόμο με όριο ταχύτητας 56 km/h. Σύμφωνα με το blog του αστυνομικού τμήματος της περιοχής, το περιστατικό έγινε όταν περιπολικό βρέθηκε σε ένα ασυνήθιστο για τα δεδομένα του δρόμου μποτιλιάρισμα.

Οι αστυνομικοί, αναζητώντας την αιτία του προβλήματος διαπίστωσαν ότι την ουρά είχε δημιουργήσει το ωοειδές αυτοκινητάκι χωρίς οδηγό της Google, λόγω των πολύ αυστηρών προδιαγραφών ασφαλείας που διέπουν την λειτουργία του.

Οι αστυνομικοί έκαναν στο αυτοκίνητο νόημα να σταματήσει στην άκρη του δρόμου και επικοινώνησαν με τους χειριστές του ώστε να μάθουν τους λόγους για τους οποίους κινείτο τόσο αργά. Πλέον το αυτοκίνητο της Google θα πρέπει να κινείται σε δρόμους με χαμηλότερο όριο κυκλοφορίας.



Η Google αντέδρασε εκδίδοντας μια ανακοίνωση με χιούμορ: «Επίπληξη για… αργή οδήγηση; Στους ανθρώπους δεν κάνουν το ίδιο». Η ανακοίνωση εξηγεί ότι η εταιρεία θέλει τα οχήματα να μην τρομάζουν τον κόσμο στις κατοικημένες περιοχές. «Όπως ο συγκεκριμένος αστυνομικός, έτσι και πολλοί πολίτες σταματούν το όχημα στον δρόμο και επικοινωνούν μαζί μας για να μάθουν περισσότερα για αυτό. Είμαστε περήφανοι ωστόσο γιατί μετά από 1,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα αυτόνομης οδήγησης, το ισοδύναμο 90 χρόνων οδήγησης για έναν άνθρωπο, δεν έχουμε πάρει ούτε μία κλήση για τροχαία παράβαση», καταλήγει η ανακοίνωση της Google.

Πηγή BBC

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube