Μονταρισμένος ο γύρος της Stelvio Quadrifoglio στο Ring

Μονταρισμένος ο γύρος της Stelvio Quadrifoglio στο Ring

Στο video που δημοσίευσε η Alfa Romeo για τον ταχύτερο γύρο της Stelvio Quadrifoglio στο Nürburgring, υπάρχουν ασυνέχειες στην εικόνα και τον χρόνο.

Μπορεί η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio να έγραψε πράγματι 7’51ʺ70 στο Nürburgring, όμως το video που βγήκε στη δημοσιότητα δεν δείχνει αυτόν τον γύρο, αλλά μια… συλλογή ωραίων στιγμών.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την ανάλυση που έκανε ο Dale Lomas, οδηγός αγώνων με αρκετή πείρα στο Nürburgring και διαχειριστής της ιστοσελίδας Bridge to Gantry. Μελετώντας κάθε δευτερόλεπτο του video, o Lomas διαπίστωσε ότι υπάρχουν κάποιες ασυνέχειες. Για παράδειγμα, στο 22ο δευτερόλεπτο του video, η Stelvio περνάει από την πινακίδα των 2 km της πίστας, μετά από μια αλλαγή πλάνου όμως, φαίνεται να ξαναπερνάει από το ίδιο σημείο, τρία δευτερόλεπτα αργότερα. Δηλαδή… χάνει χρόνο στο video.

Αυτός ο χαμένος χρόνος πρέπει προφανώς κάπου να αναπληρωθεί, και πράγματι αυτό συμβαίνει στο σημείο 0:58 του video. Τη μια στιγμή από την εσωτερική κάμερα ο Fabio Francia φαίνεται να κουμπώνει 4η στην έξοδο της Hocheichen, και την αμέσως επόμενη, στο εξωτερικό πλάνο, το αυτοκίνητο έχει περάσει την ευθεία που ακολουθεί και βρίσκεται πάνω από τη γέφυρα προς Quiddelbach. Κάτι που μεταφράζεται σε περίπου τέσσερα κομμένα δευτερόλεπτα. Τόσο χρόνο χρειάζεται για να διανύσει αυτή την απόσταση το προηγούμενο Honda Civic Type R, ένα αυτοκίνητο που είχε κάνει παραπλήσιο συνολικό χρόνο (7’50ʺ63).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Porsche 911 GT2 RS έκανε 6' 47" 3 στο Nürburgring [video]

Το επόμενο προβληματικό σημείο εντοπίζεται στην Ex-Mühle, στο σημείο 3:29 του video. Η Stelvio βγαίνει από την ανηφορική δεξιά, και πάλι… εξαφανίζει την επόμενη ευθεία, για την οποία θα χρειαζόταν περίπου πέντε δευτερόλεπτα. Σε αυτό το σημείο, ο Lomas σταμάτησε να μελετάει τον γύρο. Το ότι υπάρχει θέμα ήταν πλέον ξεκάθαρο, οπότε είτε βρεθούν κι άλλα αντίστοιχα σημεία είτε όχι, δεν έχει σημασία.

Η απορία μας τώρα είναι, εφόσον το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά ικανό και ο χρόνος του 7’51ʺ70 έχει πράγματι επιτευχθεί, γιατί επιλέχθηκε να δημοσιευτεί ένα video το οποίο αντί να κλείνει στόματα, δημιουργεί ερωτηματικά. Όπως αναφέρει ο Lomas: «Alfa Romeo, γίνεσαι ρεζίλι με το να δημοσιεύεις αυτό το video. Είναι αστείο. Αν πράγματι έγινε αυτός ο χρόνος, αυτό το video υποτιμά τη σκληρή δουλειά των μηχανικών, των οδηγών και οποιουδήποτε άλλου εμπλεκόμενου».

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το video της Stelvio, αλλά και εκείνο του προηγούμενου Honda Civic Type R, για να συγκρίνετε τα συγκεκριμένα σημεία:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube