Μονοθέσιο της Ferrari βγήκε στους δρόμους του Maranello! [video]

Μονοθέσιο της Ferrari βγήκε στους δρόμους του Maranello! [video]

Ο Charles Leclerc οδήγησε την Ferrari SF1000 από τα κεντρικά γραφεία μέχρι την πίστα του Fiorano.

Το πρωτάθλημα της Formula 1 που μπήκε σε προσωρινή παύση λόγω της πανδημίας είναι έτοιμο να ξεκινήσει και πάλι, με τις ομάδες να προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη συνέχεια. Κάτι τέτοιο ισχύει και για την Scuderia Ferrari που επέλεξε ένα αντισυμβατικό τρόπο για να σημάνει την επιστροφή της στις πίστες - κάλεσε τον Charles Leclerc να οδηγήσει το μονοθέσιο SF1000 στους δρόμους του Maranello!

Ο κινητήρας της Ferrari ξύπνησε 3,5 μήνες (110 μέρες) μετά από τις τελευταίες δοκιμές στην Barcelona. Ξεκινώντας από το θρυλικό εργοστάσιο στο Maranello, ο Leclerc βγήκε από την πύλη για μια πρωινή βόλτα στην περιοχή. Διέσχισε την οδό Abetone Inferiore, πέρασε μπροστά από το Gestione Sportiva στην οδό Enzo Ferrari 27 εκεί όπου σχεδιάζονται, εξελίσσονται και κατασκευάζονται τα μονοθέσια της ιταλικής φίρμας από το 2015, και από το Maranello Museum προτού πάρει την οδό Gilles Villeneuve για να τερματίσει στην πίστα του Fiorano. Φυσικά όλοι οι δρόμοι είχαν κλείσει με τη βοήθεια του δημοτικού συμβουλίου του Maranello έτσι ώστε η βόλτα να γίνει με ασφάλεια.

Μετά από αυτή την ασυνήθιστη εμπειρία οδήγησης μονοθεσίου σε δημόσιο δρόμο ο Charels Leclerc δήλωσε: «Συνήθως δεν μου αρέσει να ξυπνάω νωρίς το πρωί όμως σήμερα είχα ένα σπουδαίο λόγο να το κάνω. Ίσως ξύπνησε μερικούς ανθρώπους, αλλά ήταν υπέροχο να οδηγώ στους δρόμους του Maranello μέσα στην SF1000.»

«Ήταν συναρπαστικό να επιστρέψω στο μονοθέσιο σήμερα, ιδιαίτερα σε αυτή τη διαδρομή. Το ότι βρέθηκα ξανά στο cockpit του μονοθεσίου με έκανε να νιώθω σα να επιστρέφω σπίτι. Όλο αυτό μου φάνηκε σαν ένας διασκεδαστικός τρόπος να δηλώσουμε πως επιστρέψαμε. Τώρα ανυπομονώ να οδηγήσω την SF1000 στην Αυστρία.»

Η επόμενη κοινή εμφάνιση του Leclerc και του μονοθεσίου SF1000 θα γίνει την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 στις δοκιμές του Grand Prix της Αυστρίας.

[Πηγή: Ferrari]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube