ΜΟΙΑ: Νέα εταιρεία υπηρεσιών μετακίνησης από την VW

ΜΟΙΑ: Νέα εταιρεία υπηρεσιών μετακίνησης από την VW

Αυτή είναι η απάντηση του Volkswagen Group στην εταιρεία Uber.

To Volkswagen Group θέλει να κοντράρει την Uber με μία νέα εταιρεία υπηρεσιών μετακίνησης που θα ονομάζεται MOIA και θα έχει το δικό της ηλεκτρικό επιβατικό όχημα.

Η ίδρυση της εταιρείας MOIA, του 13ου εμπορικού σήματος του VW Group, αποτελεί μέρος της επιθετικής πολιτικής που ακολουθεί ο Όμιλος στα ηλεκτρικά οχήματα και τις υπηρεσίες μετακίνησης, μετά το σκάνδαλο Dieselgate.

Η ανακοίνωση της νέας εταιρείας MOIA και του εμπορικού σήματος έγινε σήμερα από το VW Group σε μια εκδήλωση τεχνολογικού περιεχομένου. Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO Ole Harms, o στόχος της εταιρείας MOIA είναι να γίνει μία από τις τρεις κορυφαίες υπηρεσίες μετακίνησης τα επόμενα 10 χρόνια.

Η MOIA θα αξιοποιήσει τις επενδύσεις που έγιναν νωρίτερα μέσα στη χρονιά με την εφαρμογή Gett, ενώ θα κάνει επιπλέον επενδύσεις και συμμαχίες.

«Μετακινούμαστε στις πόλεις μας, όπως κάναμε και πριν 20 ή 30 χρόνια» ανέφερε ο κ. Harms. «Θα πρέπει να προσφέρουμε νέες μορφές μεταφορών που θα βελτιώσουν πραγματικά τις συνθήκες κυκλοφορίας».

Ο κ. Harms δήλωσε ακόμα ότι η MOIA θα ξεκινήσει μια ευέλικτη υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορεία και αυτοκίνητα όπως η Uber. Ο προγραμματισμός θα γίνεται μέσω εφαρμογής και τα δεδομένα θα μοιράζονται σε όλους τους χρήστες, με στόχο την καλύτερη και ακριβέστερη εξυπηρέτηση.

Αρχικά, ο στόλος της MOIA θα χρησιμοποιεί τα υπάρχοντα μοντέλα της VW όπως το minibus Transporter, και αργότερα θα αντικατασταθούν από ένα ηλεκτρικό μοντέλο με έξι ή οχτώ θέσεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube