Mitsubishi Xpander AP4: Το πρώτο αγωνιστικό MPV crossover [video]

Mitsubishi Xpander AP4: Το πρώτο αγωνιστικό MPV crossover [video]

Το επταθέσιο μοντέλο της Mitsubishi απέκτησε αγωνιστική εκδοχή με κινητήρα και τετρακίνηση από Evo!

Η Mitsubishi, μια μάρκα που έχει συνδέσει το όνομά της με το μηχανοκίνητο αθλητισμό, ετοιμάζει το πρώτο αγωνιστικό MPV crossover με τη μορφή του Mistubishi Xpander AP4!

Πίσω από το αντισυμβατικό αυτό project βρίσκεται η εταιρεία Mitsubishi Motors Krama Yudha Sales Indonesia (MMKSI) που από το 2019 ίδρυσε την αγωνιστική ομάδα Xpander ενώ παράλληλα είναι και ο επίσημος αντιπρόσωπος μοντέλων της Mitsubishi στην αγορά της Ινδονησίας, και η Ralliart New Zealand.

Mitsubishi

Το αγωνιστικό Xpander AP4 βασίζεται στο επταθέσιο MPV crossover που κυκλοφορεί σε ασιατικές αγορές. Όπως ήταν αναμενόμενο, ξεχωρίζει από το μοντέλο παραγωγής χάρη στο αεροδυναμικό πακέτο (σπλίτερ, εισαγωγές αέρα, μαρσπιέ, αεροτομή κτλ) και την αγωνιστική φορεσιά που συνδυάζει παραδοσιακά το κόκκινο με το λευκό.

Φυσικά έχει δεχθεί τις απαραίτητες επεμβάσεις στα μηχανικά μέρη. Ο εργοστασιακός κινητήρας 1,5 λίτρων 105 PS έχει δώσει τη θέση του σε ένα υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ 2,0 λίτρων από το Evolution X που αποδίδει 355 PS και 556 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς με το σύστημα τετρακίνησης του Evo. Επεμβάσεις έχουμε επίσης σε τροχούς, ανάρτηση, εξάτμιση και φρένα αλλάζοντας ριζικά τον χαρακτήρα του μοντέλου που βλέπεται στην φωτογραφία που ακολουθεί.

Mitsubishi Xpander

Ο διάδοχος των θρυλικών Mitsubishi Lancer Evolution στο WRC και των Mitsubishi Pajero στο Dakar θα ξεκινήσει την αγωνιστική του καριέρα πριν από τα τέλη του 2020. Ήδη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο δοκιμών στο χώμα ενώ σύντομα θα δοκιμαστεί και στην άσφαλτο.

Μέχρι τότε μπορείτε να το δείτε εν δράσει στα παρακάτω βίντεο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube