Μήνυση στην Tesla για θανατηφόρο τροχαίο λόγω autopilot [video]

Μήνυση στην Tesla για θανατηφόρο τροχαίο λόγω autopilot [video]

Με βάση τα στοιχεία από τα συμπεράσματα της έρευνας που διεξήγαγε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών των ΗΠΑ.

Η οικογένεια του 50χρονου Jeremy Beren Banner που σκοτώθηκε οδηγώντας ένα Tesla Model 3 στο Delray Beach της Φλόριντα, κατέθεσε μήνυση κατά της εταιρείας βασιζόμενη στα στοιχεία της έρευνας που διεξήγαγε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB) των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία ο άτυχος 50χρονος είχε ενεργοποιήσει το Autopilot του αυτοκινήτου μόλις 10 δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση.

Το αυτοκίνητο καρφώθηκε σε μια νταλίκα με αποτέλεσμα να ξηλωθεί όλη η οροφή και να τραυματιστεί θανάσιμα ο Jeremy Beren Banner.
Η έρευνα έδειξε ότι το Autopilot δεν ανίχνευσε το εμπόδιο (νταλίκα) και δεν έκανε τίποτα για να φρενάρει το αυτοκίνητο, την ώρα που τα δεδομένα έδειξαν πως ούτε ο οδηγός έκανε κάτι αντίστοιχο αφού δεν είχε τα χέρια του στο τιμόνι.
Το δυστύχημα συνέβη τον περασμένο Μάρτιο, αλλά μόλις τώρα η οικογένεια κατέθεσε μήνυση αφού δεν είχε στη διάθεσή της στοιχεία της έρευνας.

Αναλυτές σημειώνουν πως είναι άγνωστο πώς θα καταλήξει η δίκη, αφού η εταιρεία συνιστά στους κατόχους των αυτοκινήτων της να μην παίρνουν τα χέρια από το τιμόνι έστω και αν έχουν ενεργοποιήσει το autopilot. Παρόλα αυτά, πολλοί πιστεύουν ότι το όχημά τους μπορεί να κινηθεί μόνο του με ασφάλεια με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα, ανάμεσα στα οποία και τέσσερα θανατηφόρα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube