Μήνυσαν βενζινάδικο γιατί πουλούσε τα καύσιμα φθηνότερα!

Μήνυσαν βενζινάδικο γιατί πουλούσε τα καύσιμα φθηνότερα!

Μήνυση εις βάρος βενζινάδικου κατέθεσαν στις ΗΠΑ δύο άλλα πρατήρια υγρών καυσίμων από την ίδια περιοχή, κατηγορώντας την ιδιοκτησία του ότι πουλούσε πολύ φθηνά την βενζίνη!

Οι τιμές των καυσίμων συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία και οι καταναλωτές στις περισσότερες χώρες του κόσμου αναγκάζονται να βάζουν καθημερινά όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη τους, προκειμένου να προμηθευτούν την απαραίτητη βενζίνη για τις μετακινήσεις τους.

Στην πλειονότητά τους, οι οδηγοί σε όλο τον κόσμο αναζητούν τα φθηνότερα βενζινάδικα για να γλιτώσουν ότι μπορούν, ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στις ΗΠΑ όμως, μάλλον δεν θα επιχειρήσει να δελεάσει ξανά τους οδηγούς με τις προσιτές -πάντα για την εποχή- τιμές του στα καύσιμα. 

Πρόκειται για ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στην πόλη Waukesha του Wisconsin, το οποίο ανήκει στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ Woodman΄s Food Market και μηνύθηκε από δύο άλλα ανταγωνιστικά βενζινάδικα της περιοχής, με την κατηγορία ότι πουλούσε για 40 ημέρες φθηνότερα τα καύσιμα!!!

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, δύο κοντινά βενζινάδικα της BP και της Shell, επικαλέστηκαν νόμο της Πολιτείας που αναφέρει ότι δεν μπορεί κάποιος έμπορος να διαθέτει προϊόντα σε τιμή κάτω του κόστους και κατέθεσαν μήνυση στο πρατήριο, ζητώντας να αποζημιωθούν έκαστος με 80.000 δολάρια.

Το πρατήριο της Woodman΄s από την πλευρά του υποστηρίζει ότι δεν παραβαίνει κανέναν νόμο, τονίζοντας ότι στην περιοχή μάλιστα δραστηριοποιείται βενζινάδικο της εταιρείας Costco που πουλάει την βενζίνη φθηνότερα απ’ αυτούς (στα 3,49 δολάρια ανά γαλόνι) και ζητούν να αποσυρθεί η μήνυση που κατατέθηκε εις βάρος τους.

Όσον αφορά τις τιμές για τις οποίες γίνεται η διαμάχη; Το μόνο σίγουρο είναι ότι στα λημέρια μας θα κάναμε πάρτι ακόμα και αν πληρώναμε 4 δολάρια το γαλόνι και δεν θα χαλάγαμε τις καρδιές μας για 10, 20 ή ακόμα και 30 cents. Πόσο μάλλον να τρέχουμε στα δικαστήρια…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube