Μια σπάνια Ford Mustang SVT Cobra R σε κατάσταση βιτρίνας! [video]

Μια σπάνια Ford Mustang SVT Cobra R σε κατάσταση βιτρίνας! [video]

Η κορυφαία έκδοση της Mustang τέταρτης γενιάς παρήχθη σε μόλις 300 μονάδες το 2000.

Μια Ford Mustang SVT Cobra R σε κατάσταση βιτρίνας που δημοπρατήθηκε στις ΗΠΑ πριν από λίγες μέρες, μας έκανε να νοσταλγήσουμε την κορυφαία έκδοση του pony car η οποία κατασκευάστηκε σε μόλις 300 μονάδες το 2000.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, η έκδοση Cobra R της Mustang τέταρτης γενιάς (1994-2004) φοράει μια σημαντικά βελτιωμένη έκδοση του V8 5,4 λίτρων με απόδοση 385 PS και 522 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω χειροκίνητου σασμάν έξι σχέσεων Tremec T56 και διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Έχει επίσης ισχυρότερα φρένα της Brembo με τετραπίστονες δαγκάνες και πιο σφιχτά αμορτισέρ της Bilstein.

Ford Mustang SVT Cobra R

Αισθητικά η Mustang Cobra R ξεχωρίζει από τα εντυπωσιακά αεροδυναμικά βοηθήματα (αφαιρούμενο σπλίτερ, προεκτάσεις των μαρσπιέ, σταθερή αεροτομή, φουσκωμένο καπό κτλ), τις πεντάκτινες ζάντες 18", το έμβλημα της Cobra στα φτερά και τις δύο διπλές πλευρικές απολήξεις της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό τα καθίσματα είναι της Recaro και ξεχωρίζει ο κοντός επιλογέας ταχυτήτων με δερμάτινη επένδυση, ενώ τα πίσω καθίσματα, ο κλιματισμός, το ηχοσύστημα και το cruise control έχουν αφαιρεθεί για εξοικονόμηση βάρους.

Ford Mustang SVT Cobra R

Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει αριθμό παραγωγής #150, είναι βαμμένο σε απόχρωση Performance Red και έχει διατηρηθεί σαν καινούργιο με μόλις 1.426 km στο οδόμετρο!

Τελικά, η τιμή που έπιασε η σπάνια και καλοδιατηρημένη Mustang ήταν $106.000, ένα απόλυτα λογικό νούμερο δεδομένου του συλλεκτικού χαρακτήρα της. Ενδεικτικά, το 2000 η τιμή κάθε μιας από τις 300 Ford Mustang SVT Cobra R που κατασκευάστηκαν ήταν $54.995.

[Πηγή: Bring A Trailer]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube