Μια Porsche 911 ιδανική για κάμπινγκ

Μια Porsche 911 ιδανική για κάμπινγκ

Ίσως η μοναδική 996 Carrera 4S με σκηνή κάμπινγκ ενσωματωμένη στην οροφή!

Μπορεί η Porsche να προσφέρει αρκετά μοντέλα στη γκάμα της με περισσότερη έμφαση στην πρακτικότητα (Cayenne, Macan κτλ), όμως αυτό δεν σταμάτησε τον Brock Keen να μετατρέψει την δική του 996 Carrera 4S σε όχημα για κάμπινγκ προσθέτοντας μια σκηνή στην οροφή.

Όπως δήλωσε ο επιχειρηματίας και λάτρης του camping σε συνέντευξή του στο Elfespot, αγόρασε αρχικά την σκηνή της Yakima για ένα Range Rover, το οποίο σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν με την σύζυγό του στις αποδράσεις τους. Όταν όμως παρέλαβε τον εξοπλισμό, διαπίστωσε πως χρειαζόταν ειδικές βάσεις για να τοποθετηθεί στην οροφή του Range Rover οπότε το μετέφερε στο σπίτι του με τη βοήθεια της Porsche 996 που είχε μπάρες οροφής. Έτσι του ήρθε η ιδέα να συνδυάσει την εξαιρετική οδική συμπεριφορά του τετρακίνητου σπόρτσκαρ με μια δόση πρακτικότητας για τις διακοπές του.

Porsche 996 Carrera 4S

Η μεγαλύτερη πρόκληση στο όλο εγχείρημα είχε να κάνει με το αν η οροφή της 996 μπορούσε να υποστηρίξει το βάρος του εξοπλισμού, δύο ατόμων και ενός σκύλου. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Porsche, το όριο ήταν 75 kg όμως όταν ο ιδιοκτήτης έκανε την πρώτη δοκιμή με τη σκηνή (50 kg), τον σκύλο (22,5 kg) και τη γυναίκα του, φάνηκε πως δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Μετά το πρώτο τους μίνι ταξίδι, η Porsche επισκέφθηκε τα κεντρικά της Yakima Racks στο Portland όπου οι τεχνικοί έκαναν όλες τις απαραίτητες δοκιμές για να εξασφαλίσουν πως η χρήση της σκηνής είναι ασφαλής για το συγκεκριμένο όχημα.

Στη συνέχεια η ιδιαίτερη αυτή μετατροπή ταξίδεψε στο Rennsport Reunion, για να συμμετέχει στους εορτασμούς των 70 ετών της Porsche. Η διαδρομή 2.414 km πέρασε από τις ακτογραμές του Oregon και της California καταλήγοντας στη Laguna Seca και το Pebble Beach.

Για περισσότερες εικόνες από τις περιπέτειες του αυτοκινήτου μπορείτε να ακολουθήσετε το επίσημο προφίλ 996roadtrip στο Instagram.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube