Μια πανέμορφη Aston Martin στην τιμή ενός μικρομεσαίου χάτσμπακ

Μια πανέμορφη Aston Martin στην τιμή ενός μικρομεσαίου χάτσμπακ

Αυτή η Aston Martin DB7 Vantage Volante με κινητήρα V12 μας έκλεψε την καρδιά.

Ρίχνοντας μια ματιά στα μοντέλα που δημοπρατήθηκαν αυτό το διάστημα από τον οίκο RM Sotheby's, το μάτι μας έπεσε σε μια Aston Martin DB7 Vantage Volante του 2002, η οποία βρήκε νέο ιδιοκτήτη με τιμή μόλις $25.300 (€23.210)! Σίγουρα το κόστος συντήρησης μια Aston Martin δεν έχει καμία σχέση με τα τυπικά έξοδα ενός μικρομεσαίου, όμως το γεγονός ότι ένα τέτοιο κόσμημα με κινητήρα V12 μπορεί πλέον να αποκτηθεί σε αυτή την τιμή, είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό.

Η Aston Martin DB7 εξελίχθηκε όταν η βρετανική φίρμα ήταν υπό τον οικονομικό έλεγχο της Ford. Το μοντέλο πρωτοπαρουσιάστηκε το 1993, ενώ έμεινε στην παραγωγή από το 1994 μέχρι το 2004 πουλώντας συνολικά 7.000 μονάδες. Ήταν διαθέσιμη σε κλειστή έκδοση Coupé και ανοιχτή Volante με μαλακή αναδιπλούμενη οροφή, ενώ φορούσε εξακύλινδρους και δωδεκακύλινδρους κινητήρες. Ο αθλητικός σχεδιασμός της DB7 ήταν μια δημιουργία των Ian Callum και Keith Helfet, οι οποίοι έθεσαν τις βάσεις για τη σύγχρονη σχεδιαστική ταυτότητα της βρετανικής φίρμας.

Aston Martin DB7

 

Η DB7 Vantage Volante της συγκεκριμένης δημοπρασίας είναι μοντέλο μετά το facelift (ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, ζάντες κτλ), και από ότι φαίνεται βρίσκεται σε πολύ καλή κατάστασή αν συνυπολογίσουμε τα 18 χρόνια που έχουν περάσει από τη μέρα που βγήκε από το εργοστάσιο. Η γκρι εξωτερική απόχρωση του αμαξώματος σε συνδυασμό με το μαύρο εσωτερικό και τις πολυάκτινες ζάντες μεγάλης διαμέτρου τονίζουν τις όμορφες καμπύλες και τις ιδανικές αναλογίες της.

Παρόλο που στα χρόνια που ακολούθησαν είδαμε τις εξίσου όμορφες και πολύ πιο σύγχρονες τεχνολογικά DB9 και DB11, είναι αλήθεια πως η DB7 έχει διατηρήσει αναλλοίωτη τη γοητεία και την αρχοντιά της.

Στο εσωτερικό το οποίο έχει αρχίσει να δείχνει την ηλικία του με μια έντονη αύρα της δεκαετίας του '90, βρίσκουμε δερμάτινα και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, επενδύσεις από ανθρακονήματα στην κεντρική κονσόλα και ένα premium ηχοσύστημα με subwoofer στον χώρο αποσκευών.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός V12 6,0 λίτρων με απόδοση 420 PS, ο οποίος συνεργάζεται με ένα ημι-αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς ενώ το μοντέλο εξοπλίζεται με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Το οδόμετρο δείχνει λίγο πάνω από 45.000 km, κάτι που δείχνει πως ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν την οδηγούσε και τόσο συχνά.

Η DB7 δημοπρατήθηκε online στα πλαίσια του Palm Beach (20-28 Μαρτίου), με το νέο ιδιοκτήτη να την παραλαμβάνει από την περιοχή Vero Beach της Florida (ΗΠΑ).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube