Μια παγωμένη Heineken κ. Stewart; Όχι ευχαριστώ! [video]

Μια παγωμένη Heineken κ. Stewart; Όχι ευχαριστώ! [video]

Πρώτη φορά βλέπουμε τον πρωταγωνιστή ενός διαφημιστικού σποτ να αρνείται το ίδιο το προϊόν που διαφημίζει!

Συνήθως, όταν μια εταιρεία θέλει να διαφημίσει το προϊόν της, δείχνει ανθρώπους να το απολαμβάνουν. Η Heineken όμως το προσεγγίζει εντελώς διαφορετικά. Και χρησιμοποιεί τον Sir Jackie Stewart για να πείσει τον θεατή.

Η ολλανδική ζυθοποιία, όπως θα ξέρετε, υπέγραψε πρόσφατα μια συμφωνία υποστήριξης της Formula 1 ως βασικός χορηγός της. Η αρχή μάλιστα έγινε το περασμένο σαββατοκύριακο με το Gran Premio Heineken d’ Italia (Ιταλικό GP). O τίτλος όμως από μόνος του δεν αρκεί, οπότε η Heineken ξεκίνησε και καμπάνια για τη διαφήμιση του προϊόντος της μέσω της F1.

Με τη βοήθεια του computer animation, το σποτάκι ακολουθεί τη λαμπρή καριέρα του μεγάλου Σκοτσέζου πιλότου F1 δείχνοντάς τον να αρνείται το ένα μπουκάλι μπίρας μετά το άλλο, από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα. Ακόμα και στα 77 του χρόνια αρνείται την προσφορά, λέγοντας «οδηγώ ακόμα», ενώ βλέπουμε τον παρκαδόρο του ξενοδοχείου να του φέρνει την Jaguar F-type του μπροστά στην πόρτα.

Είναι ένας έξυπνος τρόπος για να προωθηθεί η καμπάνια If You Drive, Never Drink” της Heineken, που πλασάρει την μπίρα μέσω της σύνδεσής της με την F1 χωρίς να τη δείχνει να καταναλώνεται.

Ο άνθρωπος που επελέγη για να πρωταγωνιστήσει στη διαφήμιση, ο Sir John Young (Jackie) Stewart, πέρα από τις 27 νίκες σε GP και τους τρεις παγκόσμιους τίτλους που έχει πάρει τις δεκαετίες του 1960 και 1970, έγινε γνωστός και για την προώθηση της ασφάλειας στη Formula 1.

Μαζί με τον συμπατριώτη του, David Coulthard, θα είναι οι πρεσβευτές της Heineken στη Formula 1.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube