Μια McLaren 12C Spider για τη βρετανική αστυνομία

Μια McLaren 12C Spider για τη βρετανική αστυνομία

Όπως φαίνεται, τα supercars σε ρόλο περιπολικού δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της αστυνομίας του Dubai.

Μια McLaren 12C Spider έχει στη διάθεσή της πλέον η τροχαία αυτοκινητοδρόμων της Μ. Βρετανίας. Βέβαια το εντυπωσιακό supercar δεν θα χρησιμοποιηθεί για καταδίωξη παρανόμων, αλλά για να φτιάξει το προφίλ της βρετανικής αστυνομίας.

Τη McLaren 12C Spider παραχώρησε στη βρετανική αστυνομία ένας αντιπρόσωπος της φίρμας που έχει πουλήσει περισσότερες από 100 12C την περασμένη διετία. Ο αστυνομικός Angus Nairn, που πρόκειται να οδηγεί το καλύτερο περιπολικό της Μ. Βρετανίας δήλωσε πως «Όποιος βλέπει τη McLaren θέλει να έρθει και να ρωτήσει γι' αυτή. Είναι ένας καλός τρόπος ώστε ο κόσμος να έρθει σε επαφή με την αστυνομία». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «η McLaren θα ήταν ακατάλληλη για πραγματικό περιπολικό, λόγω του μικρού χώρου αποσκευών και των πορτών που απαιτούν αρκετό χώρο για να ανοίξουν».



Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει άλλωστε και στο Dubai. Η αστυνομία εκεί διαθέτει αρκετά supercars μεταξύ των οποίων μια Lamborghini Aventador LP700-4 και μια Ferrari FF, ενώ πρόσφατα απέκτησε τη δική της McLaren 12C. Τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται για προωθητικούς σκοπούς και όχι για καταδίωξη, όπου θα τα πήγαιναν μια χαρά.

Στο περίπτερο της αστυνομίας στη βρετανική Autosport International είδαμε ακόμα ένα BMW i3. Προφανώς η αστυνομία θέλει να ευαισθητοποιήσει το κοινό και σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος;

[Πηγή: Daily Mail]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube