Μια ιστορία 60.000 ωρών για τους "takumi" από τη Lexus [video]

Μια ιστορία 60.000 ωρών για τους "takumi" από τη Lexus [video]

Άνθρωποι που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην τελειοποίηση της τέχνης τους

H Lexus δημοσίευσε το trailer ενός νέου ντοκιματέρ για τους takumi, την υψηλότατη βαθμίδα που μπορεί να φτάσει ένας τεχνίτης στην Ιαπωνία, το οποίο δημιουργήθηκε από την The&Partnership London και θα είναι διαθέσιμο για προβολή από τις 19 Μαρτίου μέσω Amazon Prime Video, Amazon Instant, Google Play και iTunes.

Σύμφωνα με τη Lexus, για να γίνει κάποιος "ειδικός" σε κάτι πρέπει να εξασκηθεί για 10.000 ώρες, όμως για να γίνει takumi χρειάζονται 60.000 ώρες. Αυτό το χρονικό διάστημα αντιστοιχεί σε οχτώ ώρες δουλειάς την ημέρα, για 250 μέρες το χρόνο, για 30 χρόνια. Οι takumi εργάζονται με επιμονή για να κατακτήσουν την τελειότητα στην τέχνη τους, όπως οι τεχνικοί της Lexus για την κατασκευή των μοντέλων της.

Το ντοκιματέρ με τίτλο "Takumi: A 60,000-Hour Story on the Survival of Human Craft" και διάρκεια 58 λεπτών που σκηνοθέτησε ο Clay Jeter (δημιουργός του Chef's Table στο Netflix), ακολουθεί τέσσερις takumi, έναν σεφ με δύο αστέρια Michelin, έναν καλλιτέχνη κοπής χαρτιού, έναν τεχνίτη από τον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και έναν ξυλουργό που εργάζεται σε μια από τις παλαιότερες κατασκευαστικές εταιρείες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube