Μια Ferrari 488 GTB επιτίθεται σε ένα Ford Mondeo [video]

Μια Ferrari 488 GTB επιτίθεται σε ένα Ford Mondeo [video]

Το να προσπαθείς να δώσεις θέαμα σε έναν στενό δρόμο με αντίθετα ερχόμενα οχήματα, δεν είναι καλή ιδέα. Αν δε μπορείς να φανταστείς γιατί, ιδού.

Έχουμε δει αμέτρητα σούπερκαρ να σκάνε σε πεζοδρόμια, κολόνες, αυτοκίνητα και πεζούς όταν ο οδηγός τους, επειδή τον καταγράφουν smartphones, νιώθει ότι πρέπει να βγάλει τα ηλεκτρονικά και να δώσει θέαμα.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε άλλη μια φορά εχθές στο Ην. Βασίλειο, με μια μαύρη Ferrari 488 GTB που έβγαινε από τις εγκαταστάσεις του Goodwood Motor Circuit. Οι carspotters που βρίσκονταν έξω από την πύλη περιμένοντας τον επόμενο «στόχο», δεν μπορούσαν να μη βγάλουν τα κινητά τους για να την καταγράψουν, οπότε ο οδηγός της ένιωσε ότι δεν έπρεπε να φύγει σαν κύριος αλλά… να προσφέρει λίγο θέαμα. Έτσι, πιθανότατα απενεργοποίησε το σύστημα ευστάθειας ή τουλάχιστον γύρισε το manettino στο αρκετά ελεύθερο πρόγραμμα Race, βγήκε στον δρόμο και πάτησε γκάζι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ferrari 458 Speciale [video]

Ίσως όμως πιάστηκε απροετοίμαστος, ίσως δεν περίμενε ότι η 488 θα γυρίσει τόσο πολύ με τόσο λίγες στροφές, ίσως ήταν παγωμένα τα λάστιχα και είχαν μηδενική πρόσφυση, ίσως, ίσως, ίσως… Γεγονός είναι ότι ο οδηγός ενός Ford Mondeo που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα είδε μια Ferrari να έρχεται με το πλάι κατά πάνω του, και ευτυχώς που πρόλαβε να ακινητοποιηθεί πλήρως πριν από ένα ενδεχομένως πολύ ακριβό τρακάρισμα. Ο οδηγός της Ferrari πάντως ίσως δεν την έβγαλε εντελώς καθαρή, αφού κατά την επαναφορά στο ρεύμα του χτύπησε με δύναμη τον πίσω αριστερό τροχό στο χώμα, κάτι που ίσως άφησε κάποιο κουσούρι στο αυτοκίνητο.

Αν τώρα θέλετε να δείτε ένα video με μια Ferrari 488 να κάνει πιο σοβαρές πάντες, και κυρίως χωρίς να κινδυνεύουν αθώοι, δείτε το δικό μας, με την 488 Spider.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube