Μια ευκαιρία να αποκτήσετε την Ferrari F50 Berlinetta Prototipo [video]

Μια ευκαιρία να αποκτήσετε την Ferrari F50 Berlinetta Prototipo [video]

Η πρώτη F50 που κατασκευάστηκε με πλούσιο "βιογραφικό", θα δημοπρατηθεί στην Arizona.

Ένα πολύ ενδιαφέρον αυτοκίνητο περιλαμβάνεται στη λίστα δημοπρασιών του οίκου Worldwide Auctioneers για την καθιερωμένη εκδήλωση στο Scottsdale της Arizona που θα λάβει χώρα στις 15 Ιανουαρίου. Ο λόγος για την Ferrari F50 Berlinetta Prototipo με κωδικό πλαισίου #99999, η αλλιώς την πρώτη από τις συνολικά 349 F50 που κατασκευάστηκαν και το μοντέλο που έκανε πρεμιέρα στην έκθεση Γενεύης του 1995.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ας δώσουμε στη Ferrari F50 λίγη από την προσοχή που της αξίζει

Εκτός από τη θητεία της ως μοντέλο παρουσίασης (όλες οι επίσημες φωτογραφίες της F50 απεικονίζουν το συγκεκριμένο πρωτότυπο), η ναυαρχίδα της Ferrari έγραψε πολλά χιλιόμετρα στην πίστα του Fiorano και στους δρόμους του Maranello ως πρωτότυπο δοκιμών αλλά και ως δημοσιογραφικό μοντέλο, με οδηγούς όπως οι Dario Benuzzi, Niki Lauda, Gerhard Berger και Jean Alesi να κάθονται πίσω από το τριάκτινο τιμόνι της. Επιπλέον, το αμάξωμά της συγκεκριμένης F50 χρησιμοποιήθηκε και ως βάση για τα υπό κλίμακα μοντέλα των Bburago, Maisto, Tamiya και Revell, οπότε είναι πολύ πιθανό ένα αντίγραφό της να υπάρχει και στο δικό σας σπίτι.

Ferrari F50

Μετά από όλα αυτά, η F50 Berlinetta Prototipo επέστρεψε στο Maranello όπου δέχθηκε μια πλήρη ανακατασκευή από τους μηχανικούς της Ferrari, προτού παραδοθεί στον πρώτο της ιδιοκτήτη, Jacques Swaters, στο Βέλγιο τον Ιανουάριο του 1998. Το 2007 την F50 αγόρασε ο συλλέκτης David Walters από την California, και έκτοτε το μοντέλο έχει αλλάξει τρεις ιδιοκτήτες - όλους εντός των ΗΠΑ.

Σήμερα, το οδόμετρο γράφει 2.253 km (μετά από την πλήρη ανακατασκευή) και όπως βλέπουμε και από τις φωτογραφίες, το αμάξωμα, το εσωτερικό και τα μηχανικά μέρη βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Φυσικά μαζί με το όχημα διατίθεται και ένα βιβλίο που περιέχει μια πλήρη καταγραφή των service και της ιστορίας του. Η τελευταία συντήρηση έγινε το 2018 και περιλάμβανε αλλαγή λαδιών, μπαταρίας, ελαστικών κ.α.

Ferrari F50

Να θυμίσουμε πως η ναυαρχίδα της Ferrari και διάδοχος της F40 φορούσε ατμοσφαρικό κινητήρα V12 που προερχόταν από το μονοθέσιο της F1, με χωρητικότητα 4.698 cc και απόδοση 520 PS. Την κίνηση έστελνε στους πίσω τροχούς ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ενώ η ανάρτηση ήταν ανεξάρτητη σε κάθε τροχό. Σύμφωνα με τη Ferrari, η F50 επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 3,7" ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 325 km/h.

Μένει να δούμε που θα φτάσει η τιμή της F50 Berlinetta Prototipo την ερχόμενη Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στο Scottsdale. Αν ενδιαφέρεστε να κάνετε τη δική σας προσφορά, μπορείτε να συμπληρώσετε την σχετική φόρμα επικοινωνίας εδώ. Για όλους τους υπόλοιπους υπάρχουν οι εικόνες και το βίντεο που δημοσίευσε ο οίκος δημοπρασιών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube