Μια χρυσή Aventador σε κλίμακα 1:8 και τιμή-ρεκόρ

Μια χρυσή Aventador σε κλίμακα 1:8 και τιμή-ρεκόρ

Αυτό το μοντελάκι Aventador από πραγματικό χρυσάφι κοστίζει πολύ περισσότερο από τη συμβατική.

Αν μια κανονική Lamborghini Aventador LP700-4 είναι ακριβή, τι να πούμε και για αυτό το μοντελάκι σε κλίμακα 1:8. Κατασκευάστηκε από τη γερμανική εταιρία Robert Gulpen Engineering από ένα κομμάτι χρυσού 500 kg και θα δημοπρατηθεί με τιμή εκκίνησης τα $7,5 εκατομμύρια!

Η πραγματική Lamborghini Aventador LP700-4 μπορεί να εντυπωσιάζει κάνοντας το 0-100 km/h σε μόλις 2,9’’, αλλά αυτή εδώ προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ζαλάδα με τα νούμερα που αναφέρονται για την κατασκευή και την απόκτησή της.



Τα υλικά και οι πολύτιμοι λίθοι που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή της κοστίζουν $2,6 εκατ. Από τον αρχικό κύβο χρυσού των... 500 kg, μόνο 25 kg παραμένουν στην ιδιαίτερη αυτή Aventador. Και από την τιμή που θα πιάσει στη δημοπρασία τα $650.000 θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Η μικρή Lamborghini Aventador, που φυσικά έχει εξασφαλίσει το Ρεκόρ Guinness για το ακριβότερο μοντελάκι αυτοκινήτου στον κόσμο, θα δημοπρατηθεί, που αλλού, στο Dubai.



Ο αγοραστής θα έχει ενεργή συμμετοχή στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, οπότε η Aventador των $7,5 εκατ. δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα. Ήδη όμως σε μια έκθεση της Lamborghini στο Dubai βρίσκεται ένα παρόμοιο μοντελάκι ως υποκατάστατο, το οποίο όμως δεν έχει καταφέρει να τραβήξει το ενδιαφέρον κανενός αγοραστή μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρίας...

[Πηγή: ZerCustoms]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube