Μετά την GM, τώρα ο Trump επιτίθεται στην Toyota

Μετά την GM, τώρα ο Trump επιτίθεται στην Toyota

Με αφορμή ένα εργοστάσιο της εταιρείας στο Μεξικό

Λίγες μόνον ημέρες πέρασαν από την επίθεση μέσω twitter του νεοεκλεγέντος Προέδρου των ΗΠΑ στην General Motors και αυτή τη φορά ο Donald Trump τα βάζει με την Toyota. 
 

Όπως και στην περίπτωση της GM, έτσι και τώρα ο Trump αναφέρει πως αν η Toyota θέλει να φτιάξει ένα εργοστάσιο στην Baja στο Μεξικό για να εισάγει στη συνέχεια τα αυτοκίνητά της (Corolla) στις ΗΠΑ θα πρέπει να πληρώσει πολύ υψηλούς φόρους.
Φτιάξτε το εργοστάσιο σε αμερικανικό έδαφος” λέει ο Trump. 

Βέβαια στην… πρεμούρα του ο Trump μπέρδεψε το υπάρχον εργοστάσιο στη Baja με το σχεδιαζόμενο από την Toyota  στο Guanajuato. Σε κάθε περίπτωση όμως οι προθέσεις του Trump είναι οι ίδιες: Ή φτιάχνετε εργοστάσια στις ΗΠΑ, ή σας ταράζω στην φορολογία. 

Η Toyota, απαντώντας στον Donald Trump δήλωσε πως “ο όγκος παραγωγής αυτοκινήτων μας στις ΗΠΑ και ο αριθμός των απασχολουμένων σε αυτήν δεν θα μειωθεί. Το νέο μας εργοστάσιο αφορά επένδυση που θα γίνει στο Guanajuato”. Παράλληλα τονίζει πως τα τελευταία 30 χρόνια έχουν επενδυθεί από την εταιρεία σχεδον 22 δισ δολάρια στις ΗΠΑ, σε συνολικά 10 μονάδες συναρμολόγησης οχημάτων, αλλά και σε μονάδες πώλησης, που συνολικά απασχολούν πάνω από 136.000 εργαζόμενους

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube