Mercedes Stars & Cars [video]

Mercedes Stars & Cars [video]

Μπροστά σε 36.000 θεατές, ο οδηγός του DTM, Daniel Juncadella, επικράτησε νικώντας, μεταξύ άλλων, τους πρωταθλητές Pascal Wehrlein και Lewis Hamilton.

Η εκδήλωση στο στάδιο Mercedes-Benz Arena της Στουτγάρδης ήρθε σαν επιστέγασμα μιας εξαιρετικά επιτυχημένης αγωνιστικής χρονιάς, όπου η Mercedes-Benz πήρε 19 τίτλους: στη Formula 1, το DTM, τη Formula 3, την GP3 Series και το AMG Customer Sports Programme.

Η θεσμοθετημένη ετήσια εκδήλωση Stars & Cars της Mercedes-Benz έγινε φέτος για πρώτη φορά σε ποδοσφαιρικό στάδιο. Πήραν μέρος 16 οδηγοί αγώνων της εταιρείας, μεταξύ των οποίων οι Lewis Hamilton και Nico Rosberg από τη Formula 1, οι 8 οδηγοί DTM της φίρμας, ο δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής F1, Mika Hakkinen, o παλιός αστέρας της F1, David Coulthard, και ο ρέκορντμαν των τίτλων στο DTM, Bernd Schneider.

Οι συμμετέχοντες αγωνίστηκαν σε ζεύγη με ίδια αυτοκίνητα, τα οποία όμως άλλαζαν όσο προχωρούσε η διαδικασία. Ο πρώτος γύρος έγινε με Mercedes-AMG A45 4MATIC, οι προημιτελικοί με Mercedes-AMG C 63 S, οι ημιτελικοί με Mercedes-AMG GT S και ο τελικός με Mercedes-Benz SLS AMG GT3.

Για να φτάσει στον τελικό, ο Daniel Juncadella επικράτησε των Lucas Auer, Bernd Schneider και Nico Rosberg. Ο αντίπαλός του στον τελικό, ο φετινός πρωταθλητής DTM, Pascal Wehrlein, απέκλεισε διαδοχικά τους Jean Alesi, David Coulthard και Lewis Hamilton.

Στον τελικό, κάτω από το φως των προβολέων, ο Ισπανός νίκησε τον Γερμανό 2-0.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι φετινοί πρωταθλητές της Mercedes-Benz έκαναν και γύρους επίδειξης, ο καθένας με το νικηφόρο αγωνιστικό του: τη Mercedes-Benz F1 Hybrid W06, τη Mercedes-AMG C 63 DTM, τη Mercedes-Benz SLS AMG GT3 και μια Dallara-Mercedes Formula 3.

Ανάμεσα στους προκριματικούς γύρους του Stars & Cars έγιναν και «μονομαχίες επίδειξης», μεταξύ των οποίων μία ανάμεσα στους παλιούς team-mates, Mika Häkkinen και David Coulthard, στο τιμόνι δύο Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6!

Γύρους επίδειξης έκαναν επίσης παλιά θρυλικά «Ασημένια Βέλη» και αγωνιστικά του DTM, όπως η Mercedes-Benz W 196 R, η Mercedes-Benz 300 SLR και η Mercedes-Benz 190 EVO II. Τα οδηγούσαν θρύλοι όπως ο Sir Stirling Moss και ο Hans Herrmann, καθώς και η Susie Wolff, που έβαλε φέτος τέλος στην αγωνιστική καριέρα της ως οδηγού αγώνων του DTM και δοκιμών της F1.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube