Mercedes-Benz X-Class: Απετάξω τω pick-up; Απεταξάμην!

Mercedes-Benz X-Class: Απετάξω τω pick-up; Απεταξάμην!

Η Mercedes-Benz X-Class αποτελεί μια κακή ανάμνηση για τη Στουτγάρδη, με τους υπεύθυνους επικοινωνίας της φίρμας να επαναλαμβάνουν τακτικά ότι δεν υπάρχει δεύτερη γενιά στο πρόγραμμα.

Mercedes-Benz X-Class

Οι συνάδελφοί μας από την ομώνυμο αυστραλιανό Drive ανέφεραν τις παρατηρήσεις της Marion Friese στο ίντερνετ κατά τη διάρκεια συζήτησης για το μέλλον της Mercedes-Benz X-Class. 

Η υπεύθυνη μάρκετινγκ του τμήματος των βαν λοιπόν, απαντά σε αυτή τη συνέντευξη για το «γερμανικό» pick-up ότι δεν τίθεται θέμα αναπαραγωγής των ίδιων λαθών όπως στο παρελθόν. 

Tο 2019, στην παγκόσμια αγορά, μόλις 15.300 καταναλωτές επέλεξαν να αγοράσουν Mercedes-Benz X-Class

Mercedes-Benz X-Class

Οι θαυμαστές των pick-up εκεί στον κόσμο του Down Under εξακολουθούν να δείχνουν μια ισχυρή έλξη ακόμη και σήμερα για τη Mercedes-Benz X-Class. Δυστυχώς για αυτούς όμως, δεν ζυγίζουν και πολύ στην κλίμακα της παγκόσμιας αγοράς των pick-up. 

Η Marion Friese απάντησε σε αυτή την παρατήρηση ότι, «η Mercedes δεν έχει σχέδια προς αυτή την κατεύθυνση, ακόμα κι αν οι ομάδες εργασίας της εταιρείας παρακολουθούν στενά τις προσδοκίες και τις ανάγκες των πελατών».

»Προς το παρόν, οι πελάτες μας δεν ζητούν pick-up με βάση τα τρέχοντα μοντέλα μας (sic). Αλλά, όπως είδαμε, η κατηγορία των pick-up είναι μια τεράστια κατηγορία. Ως εκ τούτου, θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στους πελάτες μας για να δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον».

Mercedes-Benz X-Class

Υπενθυμίζουμε ότι η παραγωγή της Mercedes-Benz X-Class ξεκίνησε το 2017 με βάση το Nissan Navara. Η φίρμα της Στουτγάρδης δοκίμασε τη συνταγή για το ανανεωμένο όχημα με συγκεκριμένα upmarket στοιχεία εξοπλισμού και έναν συγκεκριμένο κινητήρα, αλλά δεν πέτυχε. 

Ως εκ τούτου σε μια κλίμακα τιμών που τοποθετήθηκαν πολύ υψηλότερα από αυτές των μαζικών κατασκευαστών pick-up, που δεν έπεισε τον κόσμο της κατηγορίας. Έτσι το 2019 στην παγκόσμια αγορά μόνο 15.300 καταναλωτές εδέησαν να ενδώσουν. Με τη γερμανική φίρμα να βάζει τέλος στη καριέρα της Mercedes-Benz X-Class το 2020.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube