Mercedes-Benz: Πωλήσεις-ρεκόρ €37,5 δισ. στο πρώτο τρίμηνο του 2023

Mercedes-Benz: Πωλήσεις-ρεκόρ €37,5 δισ. στο πρώτο τρίμηνο του 2023

Με το δεξί ξεκίνησε η Mercedes-Benz το 2023, καταγράφοντας το πρώτο τρίμηνο του έτους αύξηση κερδών και διπλασιασμό στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε σχέση με πέρυσι.

Αύξηση 8% σημείωσαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Mercedes-Benz το πρώτο τρίμηνο του 2023 φτάνοντας τα €37,5 δισ. Την ίδια στιγμή η εταιρεία ανακοίνωσε διπλασιασμό στις πωλήσεις EV στο ίδιο διάστημα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό. 

Η Mercedes-Benz έχει βάλει στόχο έως το 2030 όλα της τα μοντέλα να είναι ηλεκτρικά και έως το 2025 όλα τα υπάρχοντα μοντέλα να έχουν μια τουλάχιστον αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. 

Επικεφαλής των πωλήσεων της εταιρείας, είναι τα πολυτελή ακριβά μοντέλα οι πωλήσεις των οποίων αυξήθηκαν κατά 17,5% παγκοσμίως σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, ενώ οι πωλήσεις των βασικών μοντέλων κατέγραψαν μείωση κατά 11,3%.

Αυτό σημαίνει πως στα ταμεία της εταιρείας τα premium μοντέλα συνεισφέρουν πολύ περισσότερα χρήματα καθώς σε αυτά το περιθώριο κέρδους είναι σαφώς πολύ υψηλότερο από αυτό των βασικών. 

«Η διαρκής προσήλωση στον περιορισμό του κόστους, σε συνδυασμό με περαιτέρω λανσαρίσματα βασικών μας προϊόντων, όπως το πλήρως ηλεκτρικό SUV Mercedes-Maybach EQS, θα μας κρατήσει σε καλό δρόμο για να συνεχίσουμε να παράγουμε βιώσιμα αποτελέσματα», σημειώνει υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας. 

Χαρακτηριστικό είναι πως στις ΗΠΑ, η Mercedes ανακοίνωσε πως τον τελευταίο μήνα οι πωλήσεις αυτοκινήτων της κορυφαίας κατηγορίας αυξήθηκαν κατά 18% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, με τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων να αυξάνονται κατά 55% και οι πωλήσεις των κορυφαίων SUV της σειράς G-Class να αυξάνονται κατά 40%. 

Οι συνεχιζόμενες επενδύσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας στη στροφή της στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων που αγγίξουν τα 47 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030 και ενδέχεται να επιβαρύνουν τη βραχυπρόθεσμη κερδοφορία της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube