Mercedes-Benz: “In-house” τα νέα ηλεκτρικά μοτέρ της φίρμας

Mercedes-Benz: “In-house” τα νέα ηλεκτρικά μοτέρ της φίρμας

Η Mercedes-Benz έκανε γνωστό ότι από το 2024, τα ηλεκτρικά της μοντέλα θα εφοδιάζονται με ηλεκτροκινητήρες που θα κατασκευάζει η ίδια.

Η γερμανική φίρμα έκανε γνωστό μέσω του επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας και ανάπτυξης του ομίλου Daimler, Markus Schaefer, ότι από το 2024 θα είναι σε θέση να παράγει τους δικούς της ηλεκτροκινητήρες, in-house… 

«Κατασκευάζοντας τους δικούς μας ηλεκτροκινητήρες αυξάνουμε σημαντικά την αξιοπιστία τους, προσφέροντας συγχρόνως προστιθέμενη αξία στα προϊόντα μας. Επιπλέον, η εξάρτηση μας από τρίτους κατασκευαστές περιορίζεται σημαντικά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Markus Schaefer, για να συμπληρώσει «μέχρι τώρα, οι ηλεκτρικές μονάδες που τροφοδοτούν τα μοντέλα μας προέρχονται από εξωτερικούς συνεργάτες. Για παράδειγμα, η ZF Friedrichshafen μας εφοδιάζει με ηλεκτροκινητήρες για την EQC, ενώ η Valeo Siemens eAutomotive, για την EQS. Στόχος μας είναι να ελέγξουμε σε δικές μας μονάδες τόσο τους ηλεκτροκινητήρες που θα εφοδιάζουν τα μελλοντικά μας μοντέλα όσο και τις μπαταρίες που θα τροφοδοτούν αυτά. Όπως συμβαίνει δηλαδή τόσα χρόνια με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης».

mercedes-benz

Η Mercedes-Benz θα κατασκευάζει τους υψηλής απόδοσης ηλεκτροκινητήρες της (αξονικής ροής) σε συνεργασία με την βρετανική Yasa (ο γερμανικός κολοσσός έχει αποκτήσει ποσοστό στην εν λόγω εταιρεία) στη μονάδα των Γερμανών στη Στουτγκάρδη και τους πιο γήινους (ακτινικής σχεδίασης) στο εργοστάσιο της στο Βερολίνο. 

Επιπλέον, η Mercedes-Benz, πέραν του νέου εργοστασίου κατασκευής μπαταριών που ετοιμάζει, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έδωσε τα χέρια με την ACC, το Group Stellantis και τον ενεργειακό γίγαντα Total, προκειμένου να κατασκευάσουν από κοινού δυο ακόμα gigafactories παραγωγής μπαταριών επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube