Mercedes-Benz EQE SUV: Πρώτη γεύση από το εσωτερικό

Mercedes-Benz EQE SUV: Πρώτη γεύση από το εσωτερικό

H Mercedes-Benz έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό της επερχόμενης SUV έκδοσης της EQE, οι οποίες δείχνουν μία ξεκάθαρη ομοιότητα με τη ναυαρχίδα της φίρμας, EQS.

Η επίσημη πρεμιέρα της νέας Mercedes-Benz EQE SUV έχει προγραμματιστεί για τις 16 Οκτωβρίου 2022. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τη γερμανική εταιρία να δίνει από τώρα στοιχεία για το τι θα πρέπει να περιμένουμε. Σήμερα λοιπόν κυκλοφόρησαν οι πρώτες εικόνες από το ταμπλό του αυτοκινήτου αλλά και από την καμπίνα, η οποία αναμένεται να είναι μία από τις πλέον ευρύχωρες και πολυτελείς της κατηγορίας. 

Η EQE SUV βασίζεται στη μεγάλη ηλεκτρική πλατφόρμα της Mercedes-EQ. Θα διαθέτει πολλές από τις τεχνολογίες και τα χαρακτηριστικά της μεγαλύτερης EQS αλλά ο χαρακτήρας της αναμένεται να τονίζει περισσότερο το στοιχείο του δυναμισμού. Στην προκειμένη περίπτωση βλέπουμε πως εντός θα χρησιμοποιεί το εντυπωσιακό ψηφιακό ταμπλό MBUX Hyperscreen, το οποίο όμως δεν θα προσφέρεται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. 

Πρακτικά μιλάμε για μία ενιαία γυάλινη επιφάνεια, η οποία εκτείνεται κατά μήκος ολόκληρου του ταμπλό. Αυτή ενσωματώνει τις μεγάλες ψηφιακές οθόνες του συστήματος MBUX με έναν ιδιαίτερα κομψό και εντυπωσιακό τρόπο. Στις υπόλοιπες λεπτομέρειες παρατηρούμε τους αεραγωγούς που είναι σχεδιασμένοι έτσι ώστε να θυμίζουν τουρμπίνες. Αντίστοιχα εκτεταμένο είναι και το σύστημα εσωτερικού φωτισμού, το οποίο ρυθμίζεται σε ένταση και χρωματισμό στα γούστα του χρήστη.

Mercedes-Benz EQE SUV

Γενικά, φαίνεται πως τα χρησιμοποιούμενα υλικά είναι πολύ υψηλής ποιότητας, πράγμα αναμενόμενο για ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως η EQE SUV θα παραμείνει αποκλειστικά ένα πενταθέσιο μοντέλο. Σε αντίθεση με τη μεγαλύτερη EQS SUV όπου θα προσφέρεται και σε επταθέσια διαμόρφωση. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube